Sport

2019.02.27. 15:39

DEAC: Patonay Imre távozott a cívisvárosból

Debrecen - A szakmai tanácsadó családi okok miatt hagyta el Debrecent.

Debrecen - A szakmai tanácsadó családi okok miatt hagyta el Debrecent.

A DEAC kosárlabda szakosztályának szakmai tanácsadója, Patonay Imre a héten családi okokra hivatkozva jelezte a klub vezetése felé távozási szándékát – írja a deacbasket.hu. A magyar kosárlabdázás legendája egy évet töltött el Debrecenben, az első közös szezonban tevékeny részese volt a bentmaradás kiharcolásának, míg bő egy hete Magyar Kupa-bronzérmet ünnepelhetett a csapattal.

Sokat köszönhetnek neki

„Nagyon sokat köszönhetünk neki, hihetetlenül nagy megtiszteltetés volt, hogy itt dolgozott velünk. Egy dologgal sajnos nem lehetett mit kezdeni, Körmendet nem tudtuk közelebb hozni Debrecenhez, a folyamatos utazgatás pedig érthető módon nagyon megterhelő volt számára. Családi okok miatt neki rendszeresen haza kellett utazni, próbáltuk mindenben támogatni, ugyanakkor tiszteletben tartjuk a döntését” – mondta a szakember távozásáról Becsky István szakosztályvezető.

„Meglátásom szerint nagyon jól működött közötte és az edzői stáb között a kémia. Bár szakmailag sok mindent máshogy láttak, az eredmények azt gondolom, hogy bizonyítják, hogy mindez csak előre vitte a debreceni kosárlabdázást. Bár tudjuk, hogy ő a körmendi kosárlabda ikonja, remélem, hogy nem sértünk meg senkit, ha a mi büszkeség falunkra is felkerül. Bízunk benne, hogy ő is úgy érzi, hogy a debreceni kosárlabda újbóli felemelkedésének ő is részese volt. Szeretnénk majd a közeljövőben tőle méltóképpen elbúcsúzni” – zárta szavait a DEAC vezetője, aki a Naplónak elárulta, nem tervezik senkivel betölteni a szakmai tanácsadói posztot egyelőre.

HBN


[related-post post_id="4146845"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!