Sport

2019.02.08. 10:11

DEAC: a Szombathelyen lesz a nyomás

Debrecen - A DEAC kosarasa, Tóth Bence elmondta, szeretnék meglepni ellenfelüket.

Debrecen - A DEAC kosarasa, Tóth Bence elmondta, szeretnék meglepni ellenfelüket.

Ismét idegenben, méghozzá a bombaerős kerettel rendelkező Falco-Vulcano Energia KC Szombathely otthonában lép pályára a DEAC férfi kosárcsapata. Az NB I/A 19. fordulójában esedékes találkozót pénteken 18 órától rendezik, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

A Falco otthon mind a kilenc mérkőzését megnyerte, míg idegenben eddig csak kétszer hagyta el győztesen a pályát. A debreceniek is hasonló mutatókkal rendelkeznek, nemrégiben megtört a jég, és megszerezték első idegenbeli győzelmüket Berényi Sándor tanítványai, akik legutóbb is sikert arattak, a Szegedet gyűrték le 83–71-re.

Elkapták a fonalat

Önbizalommal telve várhatjuk az újabb erőpróbát, azt mondhatom, újra elkaptuk a fonalat."

– A TF otthonában elért győzelmünkkel átszakadt bennünk egy gát, megmutattuk, idegenben is tudunk mi jól teljesíteni. Múlt hét végén pedig könnyedebb sikert értünk el a Szegeddel szemben úgy, hogy körülbelül csak egy negyeden át játszottunk úgy, ahogy igazán tudunk. Mindez bizakodásra adhat okot, jó érzés ötven százalékos mérleg felett lenni – mondta el lapunknak a DEAC ifjú játékosa, Tóth Bence, majd rátért arra is, mit vár pénteken Szombathelyen.

Nem váratlan

– Nem rajtunk lesz a nyomás, hanem a hazaiakon. A Szombathelynél mondhatni az a gond, hogy túl sok a jó játékos, ezt még az edzőjük is lenyilatkozta. A sérüléséből felépülő Evan Bruinsma mellett immár őket erősíti Perl Zoltán és Darrin Govens is. Nagyon lényeges, hogy kikapcsoljuk a kulcsjátékosaikat, ami nem lesz egyszerű, hiszen vagy nyolc olyan kosarasuk is van, aki bármelyik meccsen képes 20 pontot elérni. A taktikát, amelyet megbeszéltünk, tartani kell, illetve nagyon koncentráltnak kell majd lennünk.

Szeretnénk meglepetést okozni, bár letettünk már annyit az asztalra, hogy ha győzni tudunk, az nem is lesz olyan váratlan"

– fogalmazott a Benya becenévre hallgató sportember, aki szerint semmit sem befolyásol majd, hogy a tévé is adja a mérkőzésüket, hozzá vannak már szokva ehhez a játékosok, főként talán a külföldiek. Bár amint megjegyezte, annyi pozitívum lehet az élő közvetítésben, hogy az még jobb teljesítményre sarkallja majd őket.

Már rég volt

A DEAC szombathelyi nevelésű csapatkapitánya, Bognár Kristóf a klub honlapjának nyilatkozott.

„Szombathely mindig is egy különleges hely lesz számomra, de közel másfél év telt már el a távozásom óta, így emiatt nem lesz rajtam nyomás. Jó lesz az egykori barátokkal, csapattársakkal találkozni, de a feldobás után már csak azon leszek, hogy megnyerjük a mérkőzést. Odahaza nagyon stabil teljesítményt nyújtanak, de ez nem szabad, hogy befolyásoljon bennünket, nem fogunk feltett kézzel pályára lépni” – vélekedett az erőcsatár.

A cívisvárosiak jelenleg a hatodik helyen állnak a tabellán, a Falco a negyedik. November 3-án, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban a hazaiak örülhettek, 95–88-ra gyűrte le a Szombathelyet a Berényi-csapat.

SZADÓ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!