Sport

2019.02.12. 11:12

Csúcsrangadóval indul a BL-nyolcaddöntő

Manchester - A Manchester United a PSG-t fogadja, a Porto a Roma otthonában vizitál kedden.

Manchester - A Manchester United a PSG-t fogadja, a Porto a Roma otthonában vizitál kedden.

Már csak a legjobb tizenhat európai klubcsapat van harcban a BL-trófeáért. A téli pihenőt követően a nyolcaddöntővel folytatódnak a küzdelmek: az Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt megtáltosodó Manchester United a francia szuperhatalommal, a PSG-vel csap össze (élő M4 Sport), míg a Roma a Porto gárdáját fogadja (élő Spíler2), mindkét összecsapást kedden 21 órától rendezik.

A Paris SG-nél Neymar után Cavani is megsérült, így egyre nehezebb helyzetben vannak a párizsiak.

A még harcban lévő kluboknak már egy hete le kellett adniuk az Európai Labdarúgó-szövetségnél (UEFA) a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjére nevezett keretüket. A csapatok maximum három új játékost nevezhettek, a legtöbben éltek is ezzel a lehetőséggel – kivéve a Manchester Unitedet, amely csak a Kínába igazoló Marouane Fellainit húzta ki a névsorából.

Bármi megtörténhet

A MU chilei focistája, Alexis Sanchez a Sunday Mirrornak nyilatkozva elmondta, képesnek tartja csapatát akár a végső sikerre is. „A Bajnokok Ligája-trófea elhódítása minden focista álma, remélem, hogy egy nap majd megnyerhetem, és miért ne lehetne ennél a klubnál?! A csoportkörön már túlvagyunk, a következő ellenfél pedig a PSG. Ez egy komoly teszt lesz, a 180 perc alatt bármi megtörténhet. A Manchester egy hatalmas hagyományokkal rendelkező klub, és bárkit legyőzhet. Amennyiben nyerni tudunk az Old Traffordon bekapott gól nélkül, akkor mi leszünk a favoritok a visszavágón. Úgy gondolom, képesek lehetünk erre, és van esélyünk Párizsban is betalálni” – fogalmazott San­chez.

Lorenzo Pellegrini, a Roma ifjú középpályása a football-italia.net-en olvasható nyilatkozatában úgy fogalmazott, nagyon várják a szurkolóikat a Stadio Olimpicóba, hiszen rengeteget számít, ha mögöttük állnak a rajongóik. „Nagyon nehéz összecsapásra számítunk, ellenfelünk remek focit játszik, és tudják, mit akarnak. A mi keretünk még igen fiatal, viszonylag sokat hibázunk, viszont tisztában vagyunk vele, mi a tét, és mindent meg fogunk tenni, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek!”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!