Sport

2019.02.22. 16:36

Akár két arany is összejöhet a futsalosoknál

Hajdú-Bihar - Kijárna már egy kis siker a hajdú-bihariaknak, akik mindent meg is fognak tenni a győzelemért.

Hajdú-Bihar - Kijárna már egy kis siker a hajdú-bihariaknak, akik mindent meg is fognak tenni a győzelemért.

Hétvégén rendezik a férfi és női futsal Magyar Kupa négyes döntőit Szigetszentmiklóson, az ÁJTI Sport- és Rendezvénycsarnokban. Olyan szerencsés helyzet állt elő, hogy három hajdú-bihari csapat is pályára lép a Final Fourban: a férfiaknál az MVFC-Berettyóújfalu küzd az aranyért, míg a hölgyeknél a Hajdúböszörményi TE és a DEAC is harcban van a kupáért.

Az urak elődöntőire szombaton délután kerül sor; 15.30-tól csap össze a Mezei-Vill és a Haladás, míg a másik ágon 18 órától a Dunaferr–Veszprém derbit rendezik. Bronzmeccs nincs, így amelyik gárda alulmarad, annak véget is ér a kupakaland.

– Tavaly is a Haladást kaptuk, akkor kikaptunk, szeretnénk visszavágni! Nem vitás, talán a legnehezebb ellenféllel kerültünk össze az elődöntőben, úgy tudom, több embert is igazoltak, erősödött a keretük. Kérdés, mennyire tudtak összeszokni, mi már régóta együtt vagyunk, nálunk gördülékenyen mennek a dolgok. Kiélezett csatára számítok, fontos lesz, hogy miként kezdünk, mennyit vesz ki belőlünk a meccs. Nekünk nem elég a második hely, mi a kupáért megyünk, tavaly nagy pofon volt, hogy nem sikerült. Mindenki motivált, tudjuk, hogy nem adják ingyen a sikert, régen nyertünk már bármit is, ki vagyunk éhezve. Szerencsére nincs sérültünk, hosszú a padunk, így nagy az edzőnk rotációs lehetősége. A héten kétszer is Debrecenben, az Oláh Gábor utcán tréningeztünk annak érdekében, hogy szokjuk a játékot parkettán. Gyorsabb a talaj, aminek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Ha minden igaz, buzdítanak majd minket az újfalui drukkereink a helyszínen is, ami sokat jelent számunkra – foglalta össze várakozásait Trencsényi János, a Mezei-Vill csapatkapitánya.

Az urak döntőjét vasárnap 14.30-tól rendezik.

Felérni végre a csúcsra

A női elődöntőket is szombaton tartják: 10.30-tól meccsel a DEAC a Tolna ellen, majd utána délután egytől következik a HTE–Astra csata. Ahogy az uraknál, így itt sincs bronzmeccs.

Üveges Kata, az NB II-es DEAC játékosedzője a klub honlapjának elmondta, mindenki ott lesz csapatukból az elődöntőn, aki számít. „Mi már győztesek vagyunk azzal, hogy ott lehetünk legjobb négy között. Az egyetlen dolog, amit elvárok mindenkitől az az, hogy küzdjünk a pályán! Hogy bízzunk magunkban, hogy akarjuk ezt a győzelmet! A többi nem számít. Büszke vagyok arra, amin már keresztülmentünk. Bármi, ami ezt túlszárnyalná, az már csak hab lenne a tortán” – nyilatkozta Üveges Kata.

A Böszörmény évek óta állandó résztvevője az MK négyes döntőjének, azonban a csúcsra még sosem sikerült felérnie. Ezúttal mindenképp arannyal szeretnének hazatérni Quirikó Vivien tanítványai. – A két elődöntő közül a miénk egy előrehozott finálénak is beillik. Múlt hétvégén a bajnokságban is az Astrával küzdöttünk meg, akkor egy balszerencsés öngóllal alulmaradtunk, szeretnénk visszavágni. Annál is inkább, mert most végre meg akarjuk nyerni a kupát. Bízom a sikerben, és a csapatban. Az Astra gárdájával szemben biztosan küzdelmes meccset vívunk majd, de tudjuk, mi a célunk, ennek tudatában készültünk. A kupa mindig más, itt egy meccs az élet, nincs hibázási lehetőség. A teher nagy, ennek ellenére felszabadultan kell majd játszanunk, fontos, hogy ne görcsöljünk rá a találkozóra! Nem lebecsülve a DEAC-ot vagy a Tolnát, de azt gondolom, ha nyerni tudunk az elődöntőn, akkor a nehezén már túl leszünk – vélekedett Quirikó Vivien, majd hozzátette, remélhetőleg Kota Gabriella is felépül, és teljes kerettel vághatnak neki a négyes döntőnek.

A női döntő vasárnap 10.30-tól lesz.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!