Sport

2019.01.27. 10:12

Szikszón bunyóztak a fiatal ökölvívók

Debrecen - A DVSC kötelékében többen is vannak, akik korcsoportot léptek idén, így ebből a szempontból is érdekes felmérő volt a XIXO Nemzetközi Ökölvívó Kupa, amelyet Szikszón rendeztek 2019. január 26-án, és román, szlovák, ukrán, valamint magyar versenyzők is összecsaptak, ráadásul nagyon parázs meccseken.

Debrecen - A DVSC kötelékében többen is vannak, akik korcsoportot léptek idén, így ebből a szempontból is érdekes felmérő volt a XIXO Nemzetközi Ökölvívó Kupa, amelyet Szikszón rendeztek 2019. január 26-án, és román, szlovák, ukrán, valamint magyar versenyzők is összecsaptak, ráadásul nagyon parázs meccseken.

Nem volt könnyű ellenfél, mindenkinek meg kellett küzdenie azért, hogy végül elnyerje edzői dicséretét. A DVSC-sek nagyon jó tapasztalatokkal tértek haza a remek rendezésű viadalról, amelyen félszáz párban csaptak össze a fiatal bunyósok szombaton. A jegybevételből Buda Zalán ökölvívó gyógyulását is segítik a szervezők.

A DVSC csapatát Szabó Ildikó klubmenedzser és Szabó Sándor klubelnök, valamint két edző, Bokor Zoltán, illetve Tivadar Lajos kísérte el Szikszóra. Az edzői értékelést Bokor Zoltán adta.

- Egyéneket nem akarok nagyon kiemelni, hiszen túlzás nélkül állíthatom, hogy mindenki jól teljesített Szikszón. Persze akadtak, akik ezért vagy azért mégis külön is szót érdemelnek. Összességében egy nagyon jó szervezésű tornán vettünk részt, a házigazda szikszóiakat dicséri ez, s maximális elégedettséggel távoztunk a versenyről. Többek között azért is, mert a csapatunk minden tagja kihozta magából, amit lehet, sőt voltak, akiknél fejlődést láttam már most. A két lányunk, Csete Betti és Furó Fanni is nagyon jól teljesített, Fanni például pozitív meglepetéssel szolgált technikai és összeszedettségbeli fejlődést mutatva. Egyébként senki sem kapott egyszerű ellenfelet ezen a tornán, oda kellett pakolnia magát az embereinknek. Siroki Zoli például egy kemény ukránnal küzdött meg, aki ellen - s ez a nagy szó - úgy állt fel a mérkőzés közben, hogy az elején "meg volt ütve", de kilábalt ebből, és talán a nap meccsét vívta ezután ellenfelével. Aztán ott volt Bernáth Zoli, aki a magyar mezőny talán legjobbja, Zuró Zsolt ellen egy ki-ki mérkőzést bokszolt. Ám még egyszer mondom, bárkit kiemelhetnék ennyi erővel, mert szépen teljesítettek a lányok-fiúk - osztotta meg gondolatai Bokor Zoltán.

A DVSC-sek meccsei:

40 kg (serdülő, edzőmeccs)

Zsigó Csaba (DVSC) - Kozák Kevin (GBS)

40 kg (serdülő)

Bernáth Márió (DVSC) - Nagy Mátyás (TMÖ)

60 kg (junior)

Dobos Rebeka (KSI) - Furó Fanni (DVSC)

66 kg (junior)

Csete Beatrix (DVSC) - Kovács Petra (ESI)

43 kg (junior)

Lakatos Dávid (DVSC) - Samuel Zupko (szlovák)

44,5 kg (junior)

Bernáth Imre (DVSC) - Kovács Kruzitó (KSI)

50 kg (junior)

Miklós Zoltán (GYA) - Siroki Róbert (DVSC)

52 kg (ifi)

Christie Golinsky (ukrán) - Siroki Zoltán (DVSC)

56 kg (ifi)

Zuró Zsolt (TMÖ) - Bernáth oltán (DVSC)

69 kg (ifi)

Krekó István (MAA) - Komjáthi András (DVSC)

A csapattal tartott a nehézsúlyú Lakatos Csaba is, ám ő sajnos kézsérüléssel érkezett a találkozóra, de így is a többiekkel utazott és segített a csapattársaknak, de bokszolni nem tudott.

- Koppányi Szabolcs | dvscboxing.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!