Sport

2019.01.29. 09:10

Remek szentesi évnyitó

Debrecen - Újabb érmeket zsebeltek be a Debreceni Szenior Úszó Klub versenyzői.

Debrecen - Újabb érmeket zsebeltek be a Debreceni Szenior Úszó Klub versenyzői.

Az 1500 m-es gyors­úszást ritkán rendezik meg hazai szeniorversenyen. Most először hirdettek ebben a versenyszámban országos bajnokokat a szentesi évindító viadalon, ahol hét futamban majd’ négy órán keresztül küzdött meg a csaknem száz induló a magyar bajnoki címekért és helyezésekért.

A Debreceni Szenior Úszó Klub versenyzői közül Nagy-Kovács Ádám, Rentka László és Bocskor Kitti nyert bajnoki címet korcsoportjában 1500 m-en. Elefánt László ezüstérmes lett, Molnár Péter pedig bronzérmet vehetett át.

Most debütáltak

A verseny megnyitóján adták át a 2018. évi összetett csapatverseny első három helyezett együttesének a kupákat és okleveleket. A debreceniek a tavalyi nyolc hazai megmérettetésen több mint 600 rajtjukkal és eredményeikkel, hat országos csúcsért kapott többletpontjaikkal a harmadik helyet érdemelték ki a Törökbálinti Senior és a Budapesti Delfinek mögött a 48 hazai klub rangsorában.

Az 1500 m-es versenyszám után mind a négy úszásnemben 50 m-es versenyek következtek. Rentka László a négy 50 m-es versenyszám közül hármat megnyert, és a százalékos értékelésben a 8. helyen végzett az erős mezőnyben. Széll Katalin egy versenyszámban győzött, Miklós Attila ezüstérmes, Demkóné Balla Sarolta bronzérmes volt egy-egy versenyszámban. Virágos Gábor, Kovács Katalin, Bihari Árpád és Molnár József pontszerző helyezéseket értek el.

Molnár Péter és Kovács Katalin most először erősítették a debreceni csapatot. A 12 fős, kisebb csapatlétszám és a kevés versenyszám miatt egyelőre a 8. helyről várják az idei csapatverseny-sorozat következő állomását a debreceniek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!