Sport

2019.01.27. 09:01

DEAC: megvan az első idegenbeli győzelem

Debrecen - Megtörte idegenbeli rossz szériáját a DEAC, és 12 pontos győzelmet aratott a TF-Budapest otthonában. Berényi Sándor együttese a félidőben már nyolc ponttal vezetett a fővárosban, a fordulás után pedig nagyot küzdve még növelni is tudta a különbséget.

Debrecen - Megtörte idegenbeli rossz szériáját a DEAC, és 12 pontos győzelmet aratott a TF-Budapest otthonában. Berényi Sándor együttese a félidőben már nyolc ponttal vezetett a fővárosban, a fordulás után pedig nagyot küzdve még növelni is tudta a különbséget.

Bár Milos Boriszov a héten már edzésre jelentkezett, ezúttal sem tudta vállalni a játékot, így legjobbja nélkül volt kénytelen harcba szállni a DEAC az újonc otthonában. Berényi Sándor együttese kezdte jobban a találkozót, két perc alatt 7-2-es vezetésre tettek szert. A hazaiaknál Krnjajski fújt ébresztőt, és sorozatban szerzet hét pontjával a negyed derekán kiegyenlítettek (9-9). McLane duplájával már a vezetést is átvették, ám ezt követően megtört a csapatok kezdeti lendülete. A döntetlen közeli különbség állandósult, a DEAC érezhetően igyekezett az utóbbi időben problémát jelentő lepattanókra fókuszálni, melynek meg is lett az eredménye, Amigo közelijével újra megléptek öt egységnyivel (14-19). A negyed hajrája is a hajdúságaiknak sikerült jobban, és az önzetlen csapatjátéknak köszönhetően hatpontos előnyre tettek szert.

A folytatásban Henry Dugat vezetésével hamar kétszámjegyűre nőtt az előny (20-30), a hajdúságiak hozzáállásán érződött, hogy Boriszov hiányában is mindent megtesznek első idegenbeli győzelmük megszerzése érdekében. A játékrész derekára összekapták magukat a Tehetséges Fiatalok, Buzás duplája után Berényi Sándor második idejét is kikérte (28-34). Ezt követően valamelyest stabilizálódott Bognár Kristófék játéka, nem engedték közelebb vendéglátójukat, s bár a támadások nem ültek úgy, mint korábban, így is nyolcpontos fórral mehettek a nagyszünetre.

Egy 6-2-es TF-rohanással indult a második félidő, ám Polyák László a legjobbkor talált be távolról. A McLane-Bergstedt palánk alatti duó vezetésével azonban tovább robogtak a hazaiak, sőt az addig halványabb Clark pontjaival már csak egy volt közte (45-46). Henry Dugat vette kézbe a dolgokat, és három egymást követő kosárral gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Kissé leült a játék negyed második felére, az amerikai hátvéd mellett Bognár Kristóf volt leginkább aktív, így hiába nyerte meg egy ponttal a negyedet a házigazda, hét egységnyi még így is maradt a debreceni fórból.

Egy fővárosi triplával indult a záró felvonás, melyre a DEAC egy 8-0-s futással válaszolt kétszámjegyűre növelve ezzel a differenciát (54-66). A negyed derekán Beák hozta övéit újra tízen belülre, amikor meglepő módon a fiatal Kozák Márton állt csapata élére, és négy pontjával nem engedte közelebb az ellenfelet. Már csak három perc volt hátra, mikor Polyák értékesített egy távolit, amivel gyakorlatilag el is dőlt a találkozó (64-77). Hiába tett meg mindent a felzárkózás érdekében az újonc, a DEAC okosan tartotta előnyét, így megszerezte a szezon során első idegenbeli győzelmét.

- deacbasket.hu -


A tények

Serco-TF-Budapest – DEAC 69-81 (18-24, 14-16, 19-18, 18-23)

TF: KRNJAJSKI 13/3, Clark 9, Szobi -, McLane 14/3, Bergstedt 15 cserék: RIKALO 10, Filipovics -, Beák 6/6, Buzás -.

DEAC: DUGAT 21/3, Manigat 11/6, IVOSEV 14/3, BOGNÁR 12, Amigo 9 cserék: Polyák 8/6, Velkey 2, Omenaka -, Kozák 4.

Berényi Sándor: A mérkőzés kulcsa a lepattanózás volt, külön készültünk rá, és sikerült is megvalósítani a gyakoroltakat. Amigót külön dicséret illeti, bár a statisztikai mutatókban nem emelkedett ki, nagyon hasznos munkát végzett a palánkok alatt. A magas szerkezet ezúttal is jól működött, és fontos volt, hogy Boriszov hiányában Dugat újra vezérré tudott előlépni. Végig kontrolláltuk a meccset, és bár nem játszottunk jól, a védekezésünknek köszönhetően megérdemelt győzelmet arattunk. A szurkolóinknak újfent köszönöm a biztatást, akik idegenben is nagyszerű hangulatot teremtettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!