Sport

2019.01.18. 13:19

Asztalitenisz World Tour - Búcsúzott a negyeddöntőben a Póta, Ekholm kettős

Budapest - Póta Georgina és svéd játékostársa, Matilda Ekholm kikapott a női párosok pénteki negyeddöntőjében a budapesti BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen.

Budapest - Póta Georgina és svéd játékostársa, Matilda Ekholm kikapott a női párosok pénteki negyeddöntőjében a budapesti BOK Csarnokban zajló asztalitenisz World Tour-versenyen.

A hatodik helyen kiemelt duó azzal a másodikként rangsorolt hongkongi párossal csapott össze a legjobb négy közé kerülésért, amely egy nappal korábban a Bálint Bernadett, Nagyváradi Mercédesz kettőst búcsúztatta. Jó előjel lehetett Pótáék számára, hogy két éve éppen Tu Hoj-kem és Li Ho-csing döntőbeli legyőzésével nyerték meg az újdelhi World Tour-versenyt.

Jól kezdett az Európa-bajnoki bronzérmes magyar, svéd páros, az első szettet viszonylag simán sikerült begyűjtenie, a második és harmadik játszma azonban már szorosabb küzdelmet hozott, és mindkettő végén az ázsiaiak örülhettek. A negyedik felvonásban úgy tűnt, Pótáék lélekben már feladták a küzdelmet, könnyű pontokat rontottak, s a hongkongiak végül négy szettben diadalmaskodtak.

"Az utolsó szettet leszámítva jól játszottunk. Az első játszmában nekünk jött egy két necces labda, a folytatásban azonban ők voltak szerencsésebbek. Vétettünk is egy-két apróbb hibát, főleg a szerváknál, és sajnos a jobb játékosok ellen ezek nem férnek bele. Apróságok döntöttek" - értékelt a világranglistán 35. Póta Georgina.

Így hazai részről már csak a Szudi Ádám, Pergel Szandra vegyes páros van versenyben, amely a selejtezőből főtáblára került Alekszandr Sibajev, Polina Mihajlova kettőssel játssza majd az elődöntőt 17.10 órától. Az orosz páros a negyeddöntőben a harmadik helyen kiemelt tajvaniakat ejtette ki. A másik ágon ellenfele visszalépése miatt mindkét duó - a kínai Hszü Hszin és Liu Si-ven, valamint a szlovák Lubomir Pistej és Barbora Balazova - játék nélkül került a legjobb négy közé.

A vasárnapig tartó budapesti tornán négy kontinens 51 országának csaknem 400 versenyzője lépett, illetve lép asztalhoz, az összdíjazás 170 ezer dollár (47,6 millió forint).

A döntőket szombaton és vasárnap rendezik.

- MTI -


Eredmények

női páros, negyeddöntő:

Tu Hoj-kem, Li Ho-csing (hongkongi, 2.) - Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd, 6.) 3-1 (-8, 9, 9, 6)

korábban:

vegyes páros, negyeddöntő:

Szudi Ádám, Pergel Szandra - Tristan Flore, Laura Gasnier (francia) 3-1 (5, 9, -6, 8)

további eredmény:

Alekszandr Sibajev-Polina Mihajlova (orosz) - Lin Jün-csü, Cseng I-Csing (tajvani, 3.) 3-0 (8, 12, 5)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!