Sport

2018.12.28. 10:20

Luca-napi 24 órás úszás

Debrecen - A Debreceni Bátor Szeniorok a csapatversenyben és egyéniben is a legnagyobb távot úszták.

Debrecen - A Debreceni Bátor Szeniorok a csapatversenyben és egyéniben is a legnagyobb távot úszták.

A debreceni szeniorok évek óta részt vesznek a szarvasi 24 órás úszáson, az év utolsó hónapjában a hatfős csapat tagjai az alábbi távokat úszták: Rentka László 45 kilométert tett meg, amely abszolút győzelmet ért. Erdélyi Zoltán 33 km-t úszott, ezzel harmadik lett, Lengyel Stella 31,2 km-rel a legjobb női versenyző volt, s ez abszolút negyedik eredményt is jelentett számára. Zimányi András 28,5 km-rel a hatodik legjobb lett. A debreceniek további megtett távjai: Szöllősi László öt, míg Czifra Gyöngyi 1 km-t úszott le.

Csaknem kétszázan

A szarvasi megmérettetésen tíz csapat vett részt: a Budapesti Delfinek szeniorjai és a 6 MEN Kecskemétről, a helyi szenior egyesület, a SZUSE, valamint a helyi fiatal úszók, iskolai csapatok. Számos helyi lakos, a környékbeli szenior úszók, triatlonisták jöttek és úsztak a 24 óra alatt a hatpályás, 25 méteres medencében. A jegyzőkönyvben 198 név és 820 km feletti össztáv szerepel.

Adománygyűjtés

Összességében a hajdúságiak úszták a legnagyobb csapat­össztávot: 143 700 métert, s egyúttal egy nagyobb közösség tagjaiként idén tizedszer álltak össze a Bátor Tábor támogatására. Tizenöt fős élménykülönítményes csapatuk egy év alatt számos különleges úszást és 2,2 millió forintos adománygyűjtést vállalt. Akciójukat 2019 márciusában egy kecskeméti rendezvényen zárják, amelyen meghívott csapatként már az ötödik alkalommal vesznek részt.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!