Sport

2018.12.06. 08:38

Ismét lesz Vojth Mikulás Kupa

Debrecen - Adománygyűjtést is szerveznek a nehéz sorsú gyermekek számára.

Debrecen - Adománygyűjtést is szerveznek a nehéz sorsú gyermekek számára.

Immár 28. alkalommal rendezi meg a Vojth Mikulás Kupát az Olasz Focisuli. A december 8–9-én Debrecenben és Hajdúböszörményben zajló eseményen öt ország (Magyarország, Szlovákia, Ukrajna, Lengyelország, Románia) csapatai vesznek részt. Hazánkból többek között az Újpest, Vasas, MTK, Balmazújváros, Hajdúböszörmény, Debreceni Labdarúgó Akadémia, DEAC, DASE és a rendező Olasz Focisuli gárdái mérettetik meg magukat több korosztályban. A két nap alatt csaknem 300 mérkőzést játszanak a fiatalok, a selejtezők szombaton, a kategóriadöntők és helyosztók vasárnap lesznek.

Jótékonykodnak

A torna ideje alatt adománygyűjtést szerveznek az Olasz Focisuli és DEAC labdarúgói. Közös akciójuk célja, hogy minél több adományt gyűjtsenek a Böjte Csaba által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekmentő szervezet számára, mely Erdélyben, nehéz, sokszor embertelen körülmények között élő gyermekek felkarolását végzi.

A szervezők segíteni szeretnék Böjte Csaba és társai áldozatos munkáját, akik több mint 2500 gyermeket nevelnek, 25 elhagyott és évtizedek óta üresen álló ferences kolostor otthonban, melyeket folyamatosan hoznak rendbe. A gyermekeknek nemcsak ételt, otthont, ruhát adnak, de törődnek taníttatásukkal is.

A torna idején lehet adakozni

A rendezők azt szeretnék, hogy az egyesületek az adománynak szánt, már kinőtt, nem használt sportcipőket, sportmezeket, sportfelszereléseket, melegítőket vagy akár iskolai eszközöket és édességet hozzák magukkal, majd a verseny idején a Hódos versenyirodájába adják le. Az ajándékokat a Mikulás- és Karácsonyi gyermektorna eredményhirdetésekor adják majd át a Hódos Imre Sportcsarnokban a Dévai Szent Ferenc Alapítvány képviselőjének.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!