Sport

2018.12.05. 13:28

Erős mezőnyben álltak rajtkőre az úszók

Debrecen - Senánszky Petra tizedik alkalommal nyert az országos egyetemi úszóbajnokságon.

Debrecen - Senánszky Petra tizedik alkalommal nyert az országos egyetemi úszóbajnokságon.

A szokásosnál kisebb létszámmal utazott a Debreceni Egyetem csapata a fővárosi Tüske Uszodába, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) úszóversenyére.

Senánszky Petra címvédőként indult és győzött a 100 méteres női gyorsúszásban. A Debreceni Búvárklub sokszoros világ- és Európa-bajnok, Universiade-győztes uszonyosúszója ezzel az újabb győzelmével a MEFOB-on öt-öt sikernél tart az 50 m-es és a 100 m-es gyorsúszásban. Az 50 m-es gyors­úszásban Senánszky Petra nagy csatában 0,2 mp-cel szorult a 2. helyre Sztankovics Anna mögött.

A 12 fős debreceni egyetemi csapat tagjai számos versenyszámban álltak rajthoz az erős mezőnyben, jó időeredmények és egyéni csúcsok is születtek. Nyerges Petra uszonyosúszó 7. helyezést ért el a 400 m-es gyorsúszásban. A női 4×100 m-es vegyes váltó (Senánszky Flóra, Hajdú Róza, Nyerges Petra, Senánszky Petra) is hetedik lett. A fiúk vegyesúszó váltója Fülöp Zsolt, Kovács Kristóf, Arany Attila, Lente Tamás összeállításban a 10. helyen végzett.

A 10×50 m-es intézményi gyorsúszó váltóban fiúk és lányok is indulhatnak: a debrecenieknél Jurányi Viktória, Kovács Kristóf, Fülöp Zsolt, Hamoon Jamshidi, Senánsz­ky Flóra, Lente Tamás, Arany Attila, Szarvas Márk, Senánszky Petra, Nyerges Petra volt az úszási sorrend. Teljesítményük a 11. pozícióhoz volt elegendő. A felsőoktatási intézmények közötti pontversenyben a Debreceni Egyetem a 12. helyen végzett.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!