Sport

2018.12.21. 09:16

Bebiztosították a dobogós helyüket a szeniorok

Debrecen - Krasznai Róbert országos csúcsot úszott a fővárosi versenyen.

Debrecen - Krasznai Róbert országos csúcsot úszott a fővárosi versenyen.

A Debreceni Szenior Úszó Klub 18 fős csapata idei nyolcadik hazai versenyén a fővárosi Nemzeti Közszolgálati Egyetem uszodájában biztosította be harmadik helyezését a 48 hazai egyesület között számított ez évi összetett csapatversenyben. A számítás alapjául az elért időeredmények százalékos értékeinek átlaga és a rajtok száma szolgált: a debrecenieknek a nyolc versenyen összesen 619 egyéni rajtjuk volt. Az országos csúcsokért többletpont járt.

A budapesti záróversenyen Krasznai Róbert Európa-bajnok, világbajnoki ezüst- és bronzérmes szenior úszó, a Debreceni Sportcentrum-Sportiskola úszó szakosztályának tiszteletbeli versenyzője a 400 méteres vegyes úszásban országos alapcsúcsot úszott a rövidpályás (25 m-es medencében rendezett) versenyen. A 75–79 év közöttiek korcsoportjában 50 m-es medencében is övé a csúcs, és ebben a versenyszámban volt 2012-ben Riccione-ban világbajnoki bronzérmes.

Rentka ismét remekelt

A debrecenieknél az egynapos megmérettetésen a pontverseny miatt négy, vagy több versenyszámban indult Cseri Piroska, Rentka László, Wolszky Ildikó, Virágos Gábor, Sárkány Ákos és Bihari Árpád. Közülük Rentka László négy első és három második helyezést ért el.

Egy-egy versenyszámban győztek, mellette dobogós helyezéseket is elértek: Szántó Endre, Gombkötőné Tóth Ilona, Demkóné Balla Sarolta, Wolszky Ildikó, Virágos Gábor, Sárkány Ákos és Bocskor Kitty. A versenyen ugyancsak dobogóra állhatott Horányi Antal, Széll Katalin, Lövei Zsolt, Cseri Piroska, Miklós Attila, Kerezsy Kinga, Bihari Árpád, Virágos Eszter és Othman Mohamed.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!