Sport

2018.11.09. 13:30

Még nem pihenhet Hamilton

Sao Paulo - A Ferrari nem adta fel, legalább a konstruktőri bajnoki címet szeretné megszerezni.

Sao Paulo - A Ferrari nem adta fel, legalább a konstruktőri bajnoki címet szeretné megszerezni.

Bár Mexikóban begyűjtötte ötödik egyéni világbajnoki címét, Lewis Hamilton mégsem dőlhet hátra a következő két futam alatt. A Mercedes ugyanis még nem világbajnok, a csapatnak egy kicsit várnia kell arra, hogy zsinórban ötödik címének örülni tudjon. A hétvégén a tradicionális, mindenki által nagyon kedvelt pályán, Sao Paulóban állnak rajthoz a pilóták – írja az Amber PR.

Az elmúlt szezonok lezáró futamai a Mercedesről és pilótái sikereiről szóltak, s ez idén sincs másként. Éppúgy, mint tavaly, a szezon második felétől lett Hamilton egyeduralkodó. A Ferrari ugyanakkor próbálja menteni a menthetőt, s igyekezete eddig elég volt arra, hogy megakadályozza a Brackley-i istállót ötödik konstruktőri világbajnoki címének begyűjtésében. A nagy múltú olasz csapat nem adta fel a reményt, hogy a hátralévő két futamon legalább a konstruktőri bajnoki címet megszerezze, ha az egyénit nem is sikerült. A Mercedesnek jelenleg 55 pontos előnye van a pirosakhoz képest és még 86 pontot lehet szerezni a szezon végéig.

Oxigénhiányos levegő

S hogy mi történt tavaly Brazíliában? 2017-ben Sebastian Vettel végre megtörte a Ferrari győzelem nélküli sorozatát, és a Magyar Nagydíj után először állhatott fel a dobogó tetejére Sao Paulóban. A német pilóta szezonbeli ötödik győzelmét szerezte meg akkor a dél-amerikai pályán. A legnagyobb ünneplést mégsem a Ferrari győztes pilótája kapta, hanem a leköszönő helyi hős, Felipe Massa, aki másodszor is elbúcsúzott Forma–1-es rajongóitól.

Bár mindenki számára jól ismert a brazil versenypálya, a pilótáknak és autóiknak nem lesz könnyű dolga. Az autók és motorjaik oxigénhiányos levegőnek lesznek kitéve. S ha ez nem lenne elég, Interlagosban az órajárással ellentétes irányban köröznek majd az autók.

Távozik a vezető

A szezon végéhez közeledve nem maradunk hírek nélkül most sem, amelyek a Williams‑hez kapcsolódnak. Toto Wolff szerint Esteban Ocon sorsa a brit csapattól függ, hiszen már csak oda igazolhat. Ez azért elég szomorú, mivel a francia tehetségnek egy sokkal jobb csapatnál lenne a helye. Azonban George Russell csapattársának személye körül sok a kérdőjel, s Oconról inkább azt lehet hallani, hogy kihagy egy évet és a Mercedes harmadik számú pilótája lesz. A rossz teljesítményt azért a Williams sem nézi tétlenül. Friss hír, hogy jövőre Rob Smedley-nek, a teljesítményért felelős vezetőnek új hely után kell néznie.

Sokat látni

A brazil betoncsík majd 1000 méterrel található a tengerszint felett, amely erőt vesz ki az autókból. Ez egy természetes amfiteátrum, amely lehetővé teszi a nézők számára, hogy a pályának majd a felét átlássák. Sao Paulóban nagyszerű előzési lehetőségek vannak. A pálya dominánsan lassú és közepesen gyors kanyarokból és egyenesekből áll. Az első sikán, a híres „Senna S” kanyar, amely talán a legjobb alkalom az előzéshez.

Az 71 körös Brazil Nagydíj november 11-én, vasárnap helyi idő szerint 15.10-kor (nálunk 18.10-kor, élő M4 Sport) veszi kezdetét az Interlagos pályán.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!