Sport

2018.11.06. 09:58

Hajdúsági sikerek a tatamin

Hajdú-Bihar - Remekül teljesítettek a Shogun SE és a Mikepércsi HSE versenyzői.

Hajdú-Bihar - Remekül teljesítettek a Shogun SE és a Mikepércsi HSE versenyzői.

Időrendi sorrendben előbb Siklóson mérettek meg a karatékák a Damashi kupán, ahol nemzetközi nyílt utánpótlás, valamint felnőtt nyílt „C”-„B” kategóriás versenyeket rendeztek. A 14 versenyzővel induló hajdúságiak egészen kiválóan teljesítettek, hiszen 5 sportoló 7 kategóriában is kvalifikálta magát a novemberben, Budapesten megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra. Az eredménysor pedig önmagáért beszél: összesen 9 arany, 4 ezüst és 4 bronz került a gyűjteménybe, ráadásul két különdíjat is be­zsebeltek a megyei versenyzők.

Éremeső

Formagyakorlatban Balázs Panni első, Sólyom Anna második, Szabó Eszter harmadik, míg Bencze Szilvia egy negyedik helyet kaparintott meg. A küzdelmek során még nagyobb volt a hajdúságiak dominanciája: Sólyom Anna, Szarka Dávid, Soós Olivér, Balázs Ákos, Makay Zétény, Baranyai Máté, Balázs Panni és Kerékgyártó Csenge arany, Gavallér Dávid, Szűcs Péter, Bencze Szilvia ezüst, míg Simon Ádám, Szabó Eszter és Vágó Csongor bronzérmet szerzett. A két különdíjas: Kerékgyártó Csenge a legtechnikásabb női-, míg Simon Ádám a legharcosabb férfi versenyző díját vihette haza.

Tíz országból

Másnap már Szentesen volt jelenésük a hajdúságiaknak, ahol a dr. Papp László Városi Sportcsarnokban rendezték meg az International Kyokushin Karate Hungarian Opent, vagyis a nyílt, felnőtt full-contact magyar bajnokságot (teljes erejű ütések, rúgások). Tíz országból 171 versenyző nevezett, a hajdú-bihari sportolók itt is kitettek magukért, hiszen Kerékgyártó Csenge újra a legjobb lett, Balázs Panni pedig két ezüstérmet is szerzett.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!