Sport

2018.11.29. 15:00

Ha nyer, továbbjut a MOL Vidi FC

Budapest, Minszk - Nagyon fontos mérkőzés előtt áll a Vidi, mely bebiztosíthatja tavaszi kupaszereplését.

Budapest, Minszk - Nagyon fontos mérkőzés előtt áll a Vidi, mely bebiztosíthatja tavaszi kupaszereplését.

Szerda délután megérkezett a MOL Vidi FC gépe a minszki nemzetközi repülőtérre, a fehérvári csapat csütörtökön 18.55-től a BATE Boriszov ellen lép pályára az Európa-ligában. Az ötödik fordulóval folytatódnak a küzdelmek, ha nyer a Vidi, akkor megvan a továbbjutás, döntetlen esetén viszont a Chelsea elleni, december 13-i meccsnek is lesz jelentősége. Ha kikap a magyar bajnok, akkor a BATE pontszámban beéri a Vidit, és már a fehéroroszok kezében lesz a saját sorsuk. A Chelsea már korábban továbbjutott, a jelenlegi állás szerint az angoloknak 12 pontjuk van, a második Vidinek hat, a harmadik PAOK és a BATE együttese is 3-3 egységgel rendelkezik.

Megtörnék a sorozatot

A BATE szeptemberben, a Groupama Arénában rendezett meccsen 2–0-ra nyert a Vidi ellen. Legutóbb 2015-ben a BATE a Videotont a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körében ejtette ki. Hazai pályán 1–1-et ért el a fehérvári csapat, Boriszovban viszont 1–0-ra nyert a BATE. Vagyis eddigi három egymás elleni találkozójukból egyet sem nyertek meg a fehérváriak.

A magyar klub alapembere, Vinícius az országos sportnapilapnak nyilatkozva elmondta, itt az ideje, hogy megszakadjon ez a sorozat. „Mindhárom mérkőzésen pályára léptem, és sok siker­élménnyel csakugyan nem gazdagodtam. Jó lenne ezen változtatni, és ha azt nézem, hogy a csütörtöki győzelmünk továbbjutást érne, azt mondom, ennél jobb alkalmat keresve sem találhatnánk.

A BATE egyébként már bajnokként fogadja Marko Nikolics együttesét, egy forduló van ugyanis hátra a fehérorosz élvonalbeli bajnokságból, és a Boriszov már korábban bebiztosította első helyét.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!