Sport

2018.10.13. 12:08

Kusai Kristóf junior országos bajnok!

Debrecen - A lökés nagy izgalmakat ígért, de nem borult a papírforma.

Debrecen - A lökés nagy izgalmakat ígért, de nem borult a papírforma.

Kusai Kristóf nyerte az Oroszlányban rendezett súlyemelő junior országos bajnokságot. Nagyon jól indult a verseny a debreceni versenyző számára, az első fogásával a 115 kg-al máris 3 kg előnyre tett szert. Sajnos a 120 kg kétszer is kifogott rajta, de így is az élről várhatta a folytatást.

Ráfaragtak

A második fogásnem, a lökés viszont annál izgalmasabb volt, hiszen a második és a harmadik helyen álló versenyző a 3 kg hátrány eltüntetésének reményében nagyobb súlyra ment, annak reményében, hogy ha sikerrel járnak, a debreceni versenyző elé kerülnek. Kusai második fogására 140 kilogrammot teljesített, így az aranyérem reményében két riválisa 143 kg-ra emeltette a súlyt abban bízván, hogy azzal nyernek. Mindkét ellenfelén kifogott a hatalmas súly, így Kristóf a második lökésgyakorlatával meg is nyerte a versenyt.

A cívisvárosi súlyemelő szakításban 115 kg teljesített, lökésben pedig 140-et, így az összteljesítménye 255 kg volt, mellyel megérdemelten akasztották a nyakába az aranyérmet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!