Sport

2018.10.31. 14:53

Kötelező ujjgyakorlat volt a Lokinak

Debrecen - A debreceniek magabiztosan jutottak tovább alacsonyabb osztályú ellenfelükkel szemben.

Debrecen - A debreceniek magabiztosan jutottak tovább alacsonyabb osztályú ellenfelükkel szemben.

A Zala megyei első osztályban szereplő Technoroll Teskánd KSE otthonában lépett pályára szerdán délben a DVSC a Magyar Kupa 7. fordulójában. Ahogyan az várható volt, a hazaiak a legerősebb összeállításukban álltak ki, míg a vendég piros-fehérek meglehetősen tartalékos csapattal vetették magukat a küzdelembe.

Gyors két gól

Az időjárás az október legvégén megszokotthoz képest kellemesen meleg volt, csupán az élénk szél nehezíthette a labdarúgók dolgát.

Az első percben máris kialakult egy helyzet, de nem a Teskánd kapuja előtt, azonban az eddig csak a kupában foglalkoztatott kapus, Kosicky magához ölelte a labdát.

A kisebb lehetőséget követően rögtön átvette az irányítást a Debrecen, és támadásba lendült. Előbb Damásdi lőtt a bal kapufára, majd nem sokkal később Avdijaj fejelt a lécre.

A 14. percig kellett várni a hajdúságiak vezető góljára: Bényei Balázs lőtte ki 16 méterről a bal alsó sarkot.

Nem sokkal a középkezdés után újra a teskándi hálóban táncolt a labda: Nagy Kevin centerezését Albion Avdijaj váltotta gólra.

Nem állt le a Loki, pár perccel később újabb szép támadás futott végig a hazai térfélen, de Bényei közeli lövését védte Vas.

A félidő közepén is többször veszélyeztetett a DVSC, elsősorban szögletek révén, a Teskándnak igazán momentuma sem akadt, bár Pergel Dávid nagy lövését szépen védte Kosicky egy ízben.

A szünet előtt nem sokkal Jovanovic ollózását védte bravúrral a hálóőr.

Ismét hamar betaláltak

A fordulás után kevéssel egy kipattanót Avdijaj vágott közelről a kapuba, eldöntve ezzel a továbbjutás sorsát. Ettől kezdve ugyanis nem volt kérdés, hogy a Debrecent már nem éri be megyei első osztályú ellenfele.

A folytatásban is a lokisták domináltak, sokszor csak nehézségek árán mentettek a vendéglátók, de a teskándiak is mutattak szép megoldásokat a mezőnyben.

Az albán–svájci támadó, Avdijaj akár mesterhármast is elérhetett volna, ugyanis az ellene elkövetett szabálytalanság után tizenegyest végezhetett el. Azonban a csatár jobb alsó sarokra tartó labdáját Vas Martin szép vetődéssel kiütötte.

A Loki végül 3–0-ra győzött, és bejutott a Magyar Kupa következő, 8. fordulójába.

HBN


Magyar Kupa, 7. forduló

Teskánd KSE – DVSC 0–3 (0-2)

Teskánd, 500 néző. Vezette: Barna (Kiss, Varga)

Teskánd: Vas – Major, Magyar, Bedő, Gulyás (Czömpöl, 86.) – Karvalics, Somogyi, (Czigány, 73.) Pergel B. – László (Kiss P., 55.), Pergel D., Balogh A.

DVSC: Kosicky – Bényei, Szatmári, Ujvárosi, Cikos – Damásdi, Jovanovic (Zsóri, 68.), Csősz (Nikitscher, 46.), Kuti – Avdijaj, Nagy K. (Bárány, 59.)

Gól: 0-1 Bényei (15.), 0-2 Avdijaj (16.), 0-3 Albion (49.)

Sárga lap: Nikitscher (85.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!