Sport

2018.10.27. 08:17

DVSC: nem rontanák el a mérleget

Debrecen - A Puskás Akadémia látogat a Nagyerdei Stadionba szombaton 17 órától. A DVSC játékosa, Szécsi Márk, aki épp a Puskástól érkezett kölcsönbe a Lokihoz, lapunknak elmondta: kiélezett találkozóra számítanak, de feltett szándékuk győzni.

Debrecen - A Puskás Akadémia látogat a Nagyerdei Stadionba szombaton 17 órától. A DVSC játékosa, Szécsi Márk, aki épp a Puskástól érkezett kölcsönbe a Lokihoz, lapunknak elmondta: kiélezett találkozóra számítanak, de feltett szándékuk győzni.

A Fradi-verő Puskás Akadémia látogat vasárnap 17 órától a Nagyerdei Stadionba. A hétvégén rendezik az OTP Bank Ligában a 12. fordulót, vagyis jön a küzdelemsorozat második köre. A Loki a Puskás ellen kezdte a szezont, még július 21-én 1–0-ra nyertek a cívisvárosiak a Pancho Arénában.

A két csapatnak ez lesz a 12. mérkőzése egymás ellen az NB I-ben. Benczés Miklós együttese még sosem tudta legyőzni a DVSC-t, az eddigi mérleg hét DVSC-siker és négy döntetlen. A felcsútiak 11 ponttal a tabella kilencedik helyén állnak, a Debrecen 17 egységgel a hatodik. A Puskás igen jó formába lendült az utóbbi időben, legutóbb a listavezető Fradit verték 1–0-ra, de előtte a Honvédot és a Vidit is felülmúlták. Herczeg András tanítványai sem panaszkodhatnak, a Ferencváros elleni 2–2-es döntetlen után múlt hétvégén a Paksot gyűrték le 2–1-re.

– Tagadhatatlan, hogy a Puskás elkapta a fonalat, ez szerintem annak köszönhető, hogy összeért a csapat. A nyáron elég nagy játékosmozgás volt náluk, időre volt szükségük, mire kialakul a megfelelő összhang. Képzett, jó labdarúgók alkotják a keretüket, akik csapatként funkcionálnak jól. Ötvédős játékrendszer jellemző rájuk, a biztos védekezésükre alapozva veszélyes kontrákat tudnak indítani. Kiélezett, küzdelmes találkozóra számítunk, feltett szándékunk, hogy otthon tartsuk a három pontot!

Eddig még nem tudott legyőzni minket a Puskás, szeretnénk, ha ez így is maradna”

– jelentette ki Szécsi Márk, a DVSC csatára, aki a nyáron épp a Puskástól érkezett egy évre kölcsönbe a Lokihoz.

Itt is, ott is

Súlyos sérülést szenvedett a héten edzésen Bereczki Dániel: a vizsgálatokon kiderült, hogy a hajdú-bihariak 23 éves játékosa bal térdében elszakadt a keresztszalag, így hosszú kihagyás vár rá. Szécsi reméli, amilyen hamar csak tud, visszatér Bereczki, akinek sérülése természetesen nem jött jókor, ugyanakkor felhívta rá a figyelmet, hogy legalább már Avdijaj újra bevethető. Ami a többi sérültet illeti, Haris Tabakovic és Mészáros Norbert a rehabilitációját végzi. Ezequiel Calvente bal combközelítője részlegesen elszakadt, emiatt egy darabig rá sem számíthat a szakmai stáb. Ioan Filip a héten még különmunkát végez, utána azonban csatlakozik a csapathoz.

[poll id="1775"]

Érdekesség, hogy a Puskás keretéből viszonylag sokan játszottak korábban a piros-fehéreknél, ilyen Danilovics Braniszlav, Osváth Attila, Szakály Péter, Varga József és Zsidai László is.

SZADÓ


A DVSC-Puskás Akadémia találkozót a Hajdú Online élőben közvetíti.


[related-post post_id="4030167"]

[related-post post_id="4029347"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!