Sport

2018.10.19. 11:48

Az Újpest ellen javíthatnak a vízilabdázók

Debrecen - Saját közönsége előtt is bemutatkozik az OB I-ben a DVSE.

Debrecen - Saját közönsége előtt is bemutatkozik az OB I-ben a DVSE.

Nem kezdték jól a szezont a debreceni pólósok, ugyanis Tatabányán egy nagyon feszült hangulatú találkozón 8–7-es vereséget szenvedtek. A második fordulóban viszont már hazai környezetben javíthatnak a hajdúságiak: pénteken 19 óra 15 perctől az UVSE-t fogadja Miroslav Bajin együttese a Debreceni Sportuszodában.

– Az első fordulóban mindenki nagyon akart bizonyítani, és ebből egy pici káosz lett. Sokszor felelőtlenül lőttük el a labdákat támadásban, a Tatabánya pedig rendre ott tudott tartani minket a saját kapunknál. A lepattanókat pénteken mindenképpen jobb százalékban kell megszereznünk, másrészről a támadásokban is sokkal higgadtabban kell gondolkoznunk – vélekedett a klub hivatalos honlapján a DVSE nyáron érkező játékosa, Kósik Soma.

Veszélyes csapat

A bajnokság legfiatalabb keretével rendelkező UVSE az első fordulóban a Szolnoktól szenvedett 13–7-es vereséget. Benedek Tibor tanítványai meglepően jól tartották magukat a bajnokesélyes ellen, két negyedben is egyenrangú ellenfelei voltak a jóval esélyesebb Dózsának.

– Nagyon készülünk a mérkőzésre, ez egy kötelező hazai győzelem kell, hogy legyen, de nem lesz könnyű.

Elég komplex csapat az Újpest, hiszen nagyon fiatalok, de egy-két tapasztalt játékossal kiegészülve elég veszélyes csapat tudnak lenni, főleg így, hogy Benedek Tibor irányítja őket a partról."

– Mindenképp szeretnénk kijavítani a Tatabányán elszenvedett vereséget, egy összeszedett játékkal, türelmesen vízilabdázva meg fogjuk nyerni ezt a mérkőzést – mondta bizakodva a hálóőr.

A két hete lejátszott első fordulót egy szabad hétvége követte a bajnokságban. Miroslav Bajin együttese azonban nem tétlenkedett ez idő alatt sem, szerdán a Nagyváraddal játszottak edzőmérkőzést. Bár a találkozót egyedi szabályrendszer szerint játszották, és az eredményt sem számolták, nagyon jól szolgálta a cívisvárosiak felkészülését a pénteki hazai debütálásra.

– Nagyon jó az összhang csapaton belül, az viszont tény, hogy még egy kicsit össze kell érnünk, meg kell tanulnunk egymás szokásait és a kommunikációban is fejlődnünk kell. Ennek ellenére egy nagyon jó közösség gyűlt össze ebben a szezonban, ezt pénteken egy győzelemmel szeretnénk bizonyítani – zárta szavait Kósik.

Egerben a kupáért

Szerdán délben a Magyar Vízilabda Szövetségben elkészítették a Magyar Kupa sorsolását. A férfiaknál tizenhét, a hölgyeknél pedig tíz csapat nevezett. Miroslav Bajin együttese az Egerrel, A KSI-vel, a Szentessel és a Szombathellyel került egy csoportba.

A versenykiírás értelmében a tavalyi pontvadászat első négy helyezettje kiemeltként külön csoportba került. Melléjük sorsolták szintén az 5-8. helyezett csapatokat, a többiek pedig vaksorsolással kerültek az öt csoport egyikébe. Az A-csoport küzdelmeit Pécsen rendezik, míg a B-csoportnak Szolnok, a C-csoportnak Eger, a D-csoportnak pedig Szeged ad otthont jövő hétvégén, október 27–28-án. A DVSE a C-csoportba került az Eger, a KSI, a Szentes és Szombathely társaságában. A csoportokból két-két csapat jut a negyeddöntőbe.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!