Sport

2018.09.01. 15:10

Kikaptak Fekete Gergőék, az ötödik helyért folytathatják a minszki Eb-n

Minszk - A harmadik játékrész döntött, a magyarok óriási küzdelemben maradtak alul.

Minszk - A harmadik játékrész döntött, a magyarok óriási küzdelemben maradtak alul.

Nagy csatát vívott egymással Macic Slobodan és Tóth Kálmán együttese a minszki U19-es férfi vízilabda Európa-bajnokság negyeddöntőjében csütörtökön, ám Montenegró hajrázott jobban, 11–9-es győzelmével pedig kvalifikálta magát az elődöntőbe. A magyar válogatott az ötödik helyért küzdhet tovább a kontinensbajnokságon – számolt be róla a honi szövetség honlapja.

A két gárda szinte végig fej fej mellett haladt, az első negyed 4–4-es döntetlent hozott, a nagyszünetben pedig 6–6 volt az állás. A harmadik játékrészben sajnos csak a montenegróiak találtak be, így 8–6-ra elhúztak, a záró etapban már hiába szerzett mindkét egylet három-három gólt, ez a lényegen már nem változtatott, kikaptak a magyarok. A honi válogatottban ismét szerephez jutott a DVSE ifjú klasszisa, Fekete Gergő, aki ezúttal nem szerzett találatot.

Büszke rájuk

Tóth Kálmán együttese már a legjobb esetben is csak ötödik lehet. Magyarország legközelebb szombaton meccsel, 13 órától Szerbiával csapnak össze legjobbjaink.

„A második negyedig elégedett voltam, ám utána sajnos Montenegró használta ki jobban a helyzeteit, mellyel el is döntötte a mérkőzést és a továbbjutást. Ami a csapatomat illeti, javulnunk kell a játék minden elemében! Ugyanakkor nagyon büszke vagyok rájuk, amiért ennyire odatették magukat a találkozón, a szívüket-lelküket beleadták, de ma egy nagyon kicsivel jobb volt az ellenfél…” – olvasható Tóth Kálmán értékelése az mvlsz.hu-n.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!