Sport

2018.09.19. 14:48

Győztek a Gladiátorok a keleti rangadón

Debrecen - A Debrecen Gladiators juniorjai idegenben 19-12-re verték a tavalyi ezüstérmes Miskolc Steelers csapatát szeptember 16-án, az U19-es bajnokság 2. fordulójában.

Debrecen - A Debrecen Gladiators juniorjai idegenben 19-12-re verték a tavalyi ezüstérmes Miskolc Steelers csapatát szeptember 16-án, az U19-es bajnokság 2. fordulójában.

Tavaly nem sikerült győzelmet szerezniük a cívisvárosiaknak a korosztályos viadalon, most azonban jobb előjelekkel indultak neki a keleti rangadónak. Tapasztalt és erős utánpótlás alakulattal állhatott ki a Miskolc Steelers otthonában a Gladiators.

Kunkli László irányító ezúttal a védelemben kapott helyet egy kisebb sérülés miatt, így Németi Soma adogatott a találkozón. Az első negyed jól indult az arany-fekete ifjoncoknak. Németi legutóbb két évvel ezelőtt tűnt fel irányító szerepben, de úgy tűnik, még nem rozsdásodott be: azonnal megdobta első TD-passzát Szabó Bálintnak, aki élete első hatpontosát szerezte az U19-es bajnokságban, Gyarmati Patrik pedig bevágta az extrát (0-7). A gépezet azonban még korántsem volt tökéletes, becsúszott néhány hiba. Egyet a Steelers a második negyedben ki is használt Bodnár Benedek futásával. Az egyenlítés azonban nem jött össze, így a Gladiátorok 7-6-ra vezettek a szünetben.

A második félidőre egy sokkal összeszedettebb vendég alakulat lépett pályára. A védelem folyamatosan megnehezítette a hazaiak dolgát, a támadósor pedig rendre kihasználta a megszerzett labdákat. Németi kétszer is mattolta az Acélosok defensét (6-19), ez a két labdabirtoklásnyi előny pedig elég volt a győzelemhez. A Miskolc még Bodnár révén szépített, de a cívisvárosi fiatalok 19-12-es sikerükkel jól kezdték a szezont.

– Az első félidőben megilletődve, sok hibával játszottunk – értékelt Szűcs Botond vezetőedző. – Szerencsére a másodikra ezek nagy részét ki tudtuk küszöbölni. Több labdát szereztünk, mint amennyit eladtunk. Ennek köszönhetjük a győzelmet, amit ha nehezen is, de megszereztünk. Remélem, ez a siker önbizalmat ad a srácoknak a további meccsekre. Várhatóan a sérültjeink is rendbe jönnek a három hetes pihenő alatt – tette hozzá a tréner.

A Gladiators következő meccse október 6-án lesz a TD Store Eagles ellen Nyírábrányban.

Miskolc Steelers-Gladiators 12-19 (0-7, 6-0, 0-12, 6-0)

Pontszerzők: Bodnár Benedek 2 TD, illetve Németi Soma 2 TD, Szabó Bálint 1 TD, Gyarmati Patrik 1 XP.

- Debrecen Gladiators -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!