Sport

2018.09.05. 09:58

Darts: alaposan kitett magáért Debrecen

Debrecen - A férfiaknál az Eb-résztvevő Székely „Penge” Pál győzött, a nőknél viszont borult a papírforma.

Debrecen - A férfiaknál az Eb-résztvevő Székely „Penge” Pál győzött, a nőknél viszont borult a papírforma.

A Magyar Darts Szövetség jóvoltából a Cívis Darts Sportegyesületet érte a megtiszteltetés, hogy 2015 után ismét rendezzen egy fordulót a 2018-as évre meghirdetett Steel Felnőtt és Utánpótlás Nemzeti Bajnokság fordulói közül. Az augusztus közepén tartott verseny helyszínéül a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club (DEAC) együttműködésével a DESOK szolgált, amely kiválóan alkalmasnak bizonyult a viadal lebonyolításához.

Az ország több pontjáról érkeztek játékosok, hogy Debrecenben mérkőzzenek meg a legtöbb pontot érő első helyért. A szombati napon a magyar darts sport legjobbjai is szerepeltek, a női és férfi mezőnyben egyaránt.

Szombaton dél­előtt kiemelkedő létszámmal vette kezdetét a felnőttek versenye: 123 férfi és 13 női induló állt rajtvonalhoz, hogy megmérkőzzenek a legjobb helyekért. A verseny egyenes kieséses rendszerben zajlott.

A férfi döntőben Kovács Patrik és Székely Pál bizonyíthatta rátermettségét rendkívül kiélezett küzdelemben, melyből végül Székely került ki győztesen, így ő vihette haza az első helyezettnek járó kupát.

A női ágon Erdei Nóra és Kovács Tamara versenyzett a győzelemért. A döntőben mindketten kimagaslóan játszottak, de végül Tamarának sikerült elnyernie a forduló legjobb női helyezését.

Akik korábban kiestek, valamint akik a szövetség szabadidős versenyengedélyével rendelkeznek, elindulhattak a Lucky Loser fantázianevű versenyen is.

Nagy csaták

A versenyhétvége vasárnap az utánpótlás versenyzők utolsó fordulójával folytatódott. Több városból érkeztek a darts sportot szerető, rendkívül tehetséges és lelkes fiatalok. A gyermek kategóriában 10 induló, a serdülőknél 12 nevező dobált a legjobb helyezésekért. Mindkét kategóriát vigaszágas rendszerben bonyolították le. Szoros és izgalmas játékok után a gyermekeknél Sepsi Ádámnak sikerült nyernie, míg a serdülőknél Nagy Dániel lett újra aranyérmes.

Az ifjúsági leány kategóriába 2 nevezés érkezett, Laczi Viktória és Kovács Tamara személyében, akik az alacsony létszám miatt az ifi fiú kategóriában is megmérettették magukat. Természetesen egymás ellen is megmérkőztek a legjobb ifi leány címért egy 4 nyertes játékban, amelyből Kovács Tamara került ki győztesként.

Az ifi fiúk a két hölgy indulóval együtt 25-en vágtak neki a meccseknek, először csoportmérkőzések zajlottak, majd a csoportok első két helyezettjei 16-os főtáblán küzdöttek tovább a dobogós helyekért. A döntőben Lakatos Gergely és Serfőző Balázs mérkőzését izgulták végig az esemény résztvevői, végül Lakatos győzött.

Az ifjúsági páros versenyre 18 fiatal duó jelentkezett. A fináléban a jól összeszokott Lakatos Gergely–Szűcs Levente páros ellenében egy újonnan bemutatkozó pár vette fel a harcot Aranyi Marcell és Kovács Patrik személyében, a párharcot a Lakatos–Szűcs kettős állhatott fel a dobogó tetejére.

Jöhet az Eb

Ez volt az utolsó nagyobb hazai megmérettetés a legjobbak számára a szeptember 25. és 29. között a MOM Sportközpontban rendezendő steel darts Európa-bajnokság előtt. „Debrecen kitett magáért, fantasztikus versenyt rendezett” – nyilatkozta Kövesdi Andrea szövetségi kapitány. „Ez a megmérettetés szervesen illeszkedett az EB-re való felkészülésbe. Szeptember 8-án lesz az utolsó hazai versenyünk, onnan már csak az Európa-bajnoksággal foglalkozunk.”

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!