Sport

2018.09.09. 15:47

Bravúros kapusteljesítmények, magabiztos debreceni siker

Debrecen - Stabil védekezésére alapozva, végig vezetve 11-5-ös sikert arattak a debreceni pólósok második találkozójukon a HBZ Kupán – <a href="http://dvse.hu/hirek/bravuros-kapusteljesitmenyek-magabiztos-dvse-siker/" target="_blank">írja a DVSE hivatalos oldala</a>. A TVSE-nek csak fellángolásai voltak, a nagyszerű napot kifogó hajdúsági kapusok eszén pedig szinte lehetetlen volt túljárni.

Debrecen - Stabil védekezésére alapozva, végig vezetve 11-5-ös sikert arattak a debreceni pólósok második találkozójukon a HBZ Kupán – írja a DVSE hivatalos oldala. A TVSE-nek csak fellángolásai voltak, a nagyszerű napot kifogó hajdúsági kapusok eszén pedig szinte lehetetlen volt túljárni.

Az első mérkőzésén a Honvédtól vereséget szenvedő Tatabánya volt a debreceniek második ellenfele a HBZ Kupa péntek esti mérkőzésén. Nem kellett sokat várni az első gólra, a ráúszás után kivédekezett támadás után sikerült megúsznia a hajdúságiaknak, Macsi Patrik pedig magabiztosan a kapuba pattintott. Nem teketóriáztak a felek, a TVSE egy büntetőből azonnal válaszolt, majd Giorgo La Rosa életerős lövése talált utat a kapuba (2-1). Hiába egyenlített a Tatabánya, a DVSE okosan végigjáratott egy emberelőnyt, s végül Lukas Durikot középen megtalálva már akcióból újra megszerezte a vezetést.

A center bődületes kapufájával indult a második nyolc perc, majd Kolozsi Marcell hagyott ki egy büntetőt a vendégeknél. A második személyi hibáját is megkapó La Rosa az ellentámadásból újra betalált, fél perccel később pedig Fejős Róbert fórból háromra növelte az előnyt (5-2). A szenzációsan védő Kósik Soma vezérletével nagyszerűen zárt a debreceni védelem, Smitula Gergő kapufás góljával pedig már négy volt közte. Hogy ne legyen Miroslav Bajin öröme felhőtlen a félidőben, Kolozsi egy beúszás után szépített, így 6-3-at mutatott az eredményjelző a nagyszünetben.

Kalanovics Balázs hozta közelebb az első támadásból övéit egy emberelőny után, Durik azonban akcióból azonnal válaszolt. Három perc gólcsend után Macsi Patrik és Kovács Gábor kiállítása után kettős emberelőnyből talált be a TVSE (7-5). Hiába osztogatták sorban a fórokat a vendégeknek, az ihletett formában védő Kósikon nem tudtak kifogni. A negyed hajrájában Vidovics még emberelőnyből betalált, így visszaállt a háromgólos különbség.

Bíró Mátéval a kapuban kezdett a DVSE a záró felvonásban, így már mindenki medencébe szállt a találkozón. Az új igazolás Dőry Farkas hosszú felsőbe bevarrt akciógóljával már 9-5 volt a hazaiaknak, de ami ennél is biztatóbb volt, hogy a védekezés továbbra is nagyszerűen zárt, a fiatal kapus kapott gól nélkül zárta a negyedet. Lukas Durik és Fejős Róbert még betalált a végén, így magabiztos hajdúsági győzelem született.

- DVSE -


DVSE – Tatabánya 11–5 (3-2, 3-1, 2-2, 3-0)

Debreceni Sportuszoda, vezette: Kovács Cs. Tamás, Berczki Miklós

A DVSE gólszerzői: Lukas Durik 3, Giorgo La Rosa 2, Fejős Róbert 2, Dőry Farkas, Smitula Gergő, Stefan Vidovics, Macsi Patrik

A Tatabánya gólszerzői: Kolozsi Marcell 2, Fazekas Tibor, Kolanovics Balázs, Martin Kolarik.

Gól/emberelőnyből: 3/14, illetve 3/10

Kipontozódott: Macsi Patrik, ill. Katonás Gergely, Kolozsi Marcell, Kuncz Tamás.

Miroslav Bajin: Érződött, hogy az ellenfelünk fáradtabb a délelőtti meccs után, azt gondolom, hogy az eredmény nem tükrözi a két csapat közötti valós különbséget. Ezúton is szeretném megköszönni nekik, hogy eljöttek a tornánkra. Végig éreztük a ritmust, a védekezésünk agresszív volt, így minden negyedet nyerni tudtunk. Sajnos Zsilák Lászlót kórházba kellett vinni, kisebb agyrázkódást szenvedett, valószínűleg ő holnap nem játszik. Gratulálok a fiúknak, büszke vagyok rájuk, igazi csapat voltak ma.


[related-post post_id="3977954"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!