Sport

2018.09.20. 14:01

Az egyik labdázott, a másik ugrált Derecskén

Derecske - Hosszú és tartalmas nap volt a Derecskei Sportválasztó a szervezőknek és a vendégeknek egyaránt a minap.

Derecske - Hosszú és tartalmas nap volt a Derecskei Sportválasztó a szervezőknek és a vendégeknek egyaránt a minap.

Az első tanóra előtt már megkezdődtek a kipakolások a kisiskolásokat, fiatalokat egészséges életmódra nevelő rendezvény lebonyolításához, ahol Bakó István polgármester és Pálóczi Gábor, a Bocskai István Általános iskola igazgatója fogadta az összegyűlt osztályokat. Az iskola vezetője köszöntőjében az egész éves sportolásra hívta fel a figyelmet. A testi és lelki fejlődésben elengedhetetlen a mozgás, és a sport mindennapjaink része kell hogy legyen. Az iskola megpróbál mindent megtenni azért, hogy az intézményben ezek adottak legyenek. A polgármester a nemrégiben átadott tanuszoda adta lehetőségeket emelte ki, valamint kitért a sport sokszínűségére és kérte a gyerekeket, hogy bátran keressék a hozzájuk legközelebb álló sportágat.

Olimpikon vendég

Persze volt is miből válogatni, ugyanis egyesületek színeiben képviseltette magát a labdarúgás, a kosárlabda, a wing tsun kung-fu, a karate, a horgászat, a sakk, a lövészet, az asztalitenisz, az aerobic és a feltörekvő sportág a street workout is.

Mint minden évben az idén is voltak rendezvényt színesítő pillanatok is. Pető László olimpikon sportlövő jelenléte és Keresztesi Róbert labdával bemutatott freestyle mozdulatai emelték az esemény színvonalát.

Külön kiemelendő a „Szemléletformáló nap” céljából bemutatott elektromos kisautók mustrája és kipróbálása az egészen kicsik számára. Itt az óvodások és az első osztályosok örülhettek, ám a Cityboardok, vagyis az elektromos gördeszkára emlékeztető sporteszközök sem pihenhettek.

Nagy volt az érdeklődés

Makleit Zsolt főszervezőt a rendezvény céljáról elmondta: a Sportválasztó nap legfontosabb célkitűzése, hogy minél több sportágat próbálhassanak ki a diákok egy napon, egy helyszínen. Tökéletes lehetőség, hogy a gyermek, a szülő, a tanárok és az edzők jobban megismerjék egymást, a település adta sportlehetőségeket, illetve testközelből láthassanak egy-egy edzést. A meglévő egyesületek bővítésére, és újak bemutatására is jó alkalmat ad a rendezvény. Ilyen például az Aerobic klub, amely a felnőtt csoport mellett a fiataloknak is nagyon jó edzés lehetőséget nyújt, vagy az új kerékpáros szervezet, amely még csak alakulóban van a városban. Komoly kényelmi szempont az, hogy az egyesületek gyakorlatilag házhoz jönnek a gyerekekhez, az osztályokhoz, akik kulturált környezetben, pedagógus vagy szülői felügyelettel sportolhatnak, szórakozhatnak.

– Fontosnak tartom, hogy mindkét gyermekem sportoljon, mert én is nagyon szeretem mind az amatőr, mind a versenysportot. Bár a kisebbik fiam nagy focirajongó és fociedzésekre jár, de ez itt egy remek lehetőség volt, hogy kipróbálja az asztali teniszt és a kosárlabdát is. Kijöttem, mert sok embert megmozgat és sokszínű rendezvény, örülök, hogy minden évben megrendezik – mondta Szilágyi Zsolt, egy lelkes apuka.

- Némethy Norbert -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!