Sport

2018.08.08. 12:58

Szíve a Kinizsiért és a Lokiért dobogott

Debrecen - A legendás technikai vezető kihagyhatatlan láncszeme volt a szakmai stábnak.

Debrecen - A legendás technikai vezető kihagyhatatlan láncszeme volt a szakmai stábnak.

Játékosok sokasága – köztük több magyar válogatott – gondol vissza jó szívvel a Lokiért a háttérben fáradhatatlanul dolgozó Huszti Ferencre. A legendás technikai vezető kihagyhatatlan láncszeme volt a hetvenes évek második felében Fülöp Kornél Barnevál-igazgató vezette szakmai stábnak. A DVSC 1979-ben, 15 év után jutott újra az élvonalba. Ehhez azonban a mindig fess, szálfa termetével is tekintélyt parancsoló, talpig úriember Huszti Ferinek nagyon sokszor kellett hajnalban útra kelnie és éjszakába nyúlóan hazaérkeznie a játékosok megszerzésért. Hamar beletanult a „szakmába”, amire születni kell.

Idejekorán felismerte, hogy csak akkor juthat előbbre ő és a klub, ha az MLSZ-ben megtöri a fővárosi nagycsapatok hegemóniáját, s ez neki 1976 és 1984 között sikerült. Talán kevesebben tudják, hogy az 1944. április 26-án született Feri szíve először a Debreceni Kinizsiért vert hevesebben. Atyai örökség volt ez, hiszen idősebb Huszti Ferenc gyártásiránytóként dolgozott a klubot fenntartó dohánygyárban, melynek csapatában játszott is, később szakosztályvezetője lett. Édesapjához hasonlóan a fia is rúgta a bőrt a Kinizsiben, majd a sportiskolában edzősködött, több ismert debreceni játékos nevelője volt.

Ám a dohányipari technikumot, majd a pallagi állategészségügyi főiskolát végzett Huszti Ferencnek nemcsak a technikai vezetői karrierjét kísérték sikerek, hanem a vállalkozóit is, amit sokszor mások önzetlen segítésével bizonyított. Egy alattomos betegség gyűrte le váratlan hirtelenséggel július 27-én, búcsúztatása szerdán délután két órától lesz a köztemetőben.

Emlékét megőrizzük!

ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!