Sport

2018.08.06. 15:38

Némi időre szükségük lesz az újvárosiaknak

Balmazújváros - A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő „beragadt” a rajtnál, de bíznak a csapatnál az eredményesebb szereplésben.

Balmazújváros - A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő „beragadt” a rajtnál, de bíznak a csapatnál az eredményesebb szereplésben.

Két hazai meccs, két vereség – ez a mérlege az első osztályból a nyáron kiesett Balmazújvárosnak az NB II-ben. A hajdú-bihari alakulat előbb a Dorogtól kapott ki 1–0-ra, majd az elmúlt hétvégén a Soroksár nyert Újvároson 2–1-re. A két kellemetlen eredménnyel végződött meccs után Horváth Ferenc „szárnysegédje”, Szamosi Tamás pályaedző nyilatkozott a Naplónak.

Ennél többet tudnak

– A vasárnapi találkozó – az eredményt leszámítva – úgy sikerült, ahogyan szerettük volna – mondta a magyar bajnok egykori labdarúgó. – Minden héten szeretnénk előrelépni, és úgy vélem, az első félidőben megnyerhettük volna a mérkőzést. Lőttünk két kapufát, volt két óriási ziccerünk, de tény, hogy nagyon jó csapat ellen vesztettünk. Nyilván nem így terveztük a bajnoki rajtot, de teljesen új csapatot kell építenünk, hiszen a múltkori keretből csak egy kapusunk maradt. Ahhoz, hogy összeálljunk, idő kell, de biztos, hogy ki fogunk egyenesedni, és eredményesebben fogunk futballozni – fogalmazott Szamosi.

A szakember azt is elmondta, szerinte miben kellene fejlődnie a Balmaznak.

Egyénileg sokkal többet kellene hozzátenniük a fiúknak. Csapatszinten szervezettek vagyunk, az edzéseken gyakoroltak visszaköszönnek a meccseken, de néhány magasabban kvalifikált játékostól többet várunk”

– fogalmazott, majd beszélt a klubnál kialakult különleges helyzetről is.

– Mindenki arra készült, hogy bennmaradunk az NB I-ben, ami sajnos nem sikerült. Azt, mennyi időbe telik, hogy újra felépítsük az Újvárost, nem tudom, de ez egy hatalmas edzői kihívás. Az biztos, hogy egy győzelem sokat lendítene a csapaton. Amikor a ZTE-ben játszottam, öt győzelemmel kezdtünk, majd ötször kikaptunk zsinórban, mégis bajnokok lettünk, a futballban van ilyen. Azon vagyunk, hogy kijavítsuk a hibákat, meggyőződésem, hogy ez a gárda elindul felfelé.

TN


[related-post post_id="3943250"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!