Sport

2018.08.27. 09:17

Megtalálta az ötödik idegenlégiósát a DEAC

Debrecen - Ezzel a hajdúsági kosárcsapat kerete immár teljesnek tekinthető.

Debrecen - Ezzel a hajdúsági kosárcsapat kerete immár teljesnek tekinthető.

A 31 éves, 183 centiméter magas Henry Dugat jelentős európai tapasztalattal rendelkezik, ez lesz a nyolcadik szezonja az öreg kontinensen – számolt be a deacbasket.hu. A magyar bajnokság sem lesz ismeretlen az amerikai számára, hiszen a 2014–15-ös szezonban az Atomerőmű SE játékosa volt.

A bronzérmet szerző paksi együttes vezéreként 14.7 pontot, 3.1 gólpasszt és 3.8 lepattanót átlagolt. Az előző két szezont pedig az ukrán BC Budivelnik együttesénél töltötte.

Már bizonyított

– Örülök, hogy sikerült leigazolnunk, sokáig kerestük a csapatunk hiányzó láncszemét, de végül a személyében megtaláltuk. A legfontosabb szempont az volt, hogy egy már tapasztalt, Európában is bizonyított játékossal bővüljünk. Azt gondolom, hogy illeszkedni fog a játékunkba, gyors, atletikus és nagyszerűen bontja a védelmet. Henryvel már teljes a keretünk, remélem minél hamarabb tud csatlakozni hozzánk – vélekedett az új szerzeményről Berényi Sándor vezetőedző.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!