Sport

2018.08.25. 20:39

Magyar győztest ünnepeltek a röplabdás fiúknál

Debrecen - Ismét magas színvonalú mérkőzések voltak az Eötvös Kupán.

Debrecen - Ismét magas színvonalú mérkőzések voltak az Eötvös Kupán.

Az elmúlt szombaton strandröplabdával kezdődött és most csütörtökön ért véget Európa egyik legnagyobb röplabdás seregszemléje, az Eötvös Kupa. A strandröplabda után a héten a hagyományos változaté volt a főszerep: 3 napon keresztül 109 mérkőzésen döntötték el a csapatok a helyezések sorsát.

Ismét a régi fényében

Már a nevezéseknél kiderült, hogy a lányoknál ismét régi fényében ragyog majd a torna, hiszen garantálható volt, hogy az orosz Olimpia Moszkva, Algéria válogatottja, a holland Apeldoorn vagy éppen a finn Korpilahden Pyrintö magas színvonalú röplabdát mutat majd be, és akkor még a hazai csapatokról nem is beszéltünk. A fiúknál a román LPS Bihorul Oradea, a magyar válogatott és a kínai Hong Tian Ma Sport Club számított esélyesnek a végső győzelemre.

Az első játéknapon 10 csoport mérkőzéseire került sor. Szerdán játszották le a keresztjátékokat, melynek során a lányoknál a legjobb nyolc közé Algéria válogatottja, a tavalyi ezüstérmes Eötvös DSE, a holland Dynamo Apeldoorn, az orosz Olimpia Moszkva, a kassai GT12, a szintén kassai Green Apple, a Kikinda és a Dunakanyar SE jutott. A győzelmet végül az oroszok szerezték meg.

Nagy csatában

A fiúknál a legjobb négy közé a magyar válogatott „A” és „B” csapata, a román LPS Bihorul Oradea és a Tóth Árpád Gimnázium jutottak. A keresztjátékok megnyerése után a magyar „A” válogatott és a LPS Bihorul Oradea játszotta a döntőt, amely végül nagy csatában magyar sikerrel zárult.

A verseny köré idén is kísérő programokat szerveztek. Szerdán a csapatok felvonulása igen hangulatosra sikerült. Ezután az edzők, sportvezetők a Belvárosi Művelődési Ház Pódium termében az Algériai Röplabda Szövetség alelnökének, Mohand Tamadartazának az előadását hallgathatták meg.

HBN


A dobogósok

Férfiak

1. Magyar „A” válogatott

2. LPS Bihorul Oradea (Románia)

3. Tóth Árpád Gimnázium

Nők

1. Olimpia Moszkva (Oroszország)

2. Algéria „A” válogatott

3. Dunakanyar SE „A”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!