Sport

2018.07.01. 21:20

Junior kézilabda-vb: az első félidei döcögős játék után belelendültek a lányok

Debrecen - „Már nagyon vártuk!” Így köszöntötte egymást szurkoló és játékos vasárnap este a Főnix Csarnok előtt. Ugyanis elkezdődött a XXI. junior női kézilabda világbajnokság Debrecenben.

Debrecen - „Már nagyon vártuk!” Így köszöntötte egymást szurkoló és játékos vasárnap este a Főnix Csarnok előtt. Ugyanis elkezdődött a XXI. junior női kézilabda világbajnokság Debrecenben.

Az első nap legfontosabb eseménye, hogy győzelemmel rajtolt Magyarország (27-24), a szenvedő fél pedig Brazília volt.

Az pedig csak még inkább örömre adhat okot, hogy a DVSC-TVP játékosa, aki így abszolút hazai pályán érezheti magát, Tóvizi Petra nyitotta meg a gólgyártást a második percben, sőt, egészen három gólig jutott annak ellenére is, hogy a két beállós között elosztotta a játékperceket a mester.

Fotó: Derencsényi István

Az olló pedig, ahogy mondani szokás, ha lassan is, de egyre jobban kinyílt a két csapat között, legalábbis a második félidő derekától. Addig sem a küzdeni akarással volt gond, inkább a megilletődöttség látszott a lányokon, ami leginkább a hazai pályának volt „köszönhető” – egyébiránt a debreceni kézilabdacsapat új, norvég vezetőedzője is a helyszínen tekintette meg a nyitómeccset.

Végül jól mutatkozott be tehát válogatottunk, ahogy maga a cívisváros is.

Kitett magáért Debrecen (is)

Monumentális megnyitót varázsoltak ugyanis az Főnixbe a szervezők. A Trónok Harcára épül az egész vb háttere, így a parádés nyitány is egy ehhez kapcsolódó tánckoreográfiával indult el, a koronát (ha már trón) az ünnepségre a 2CELLOS, világsztár, horvát férfi párosa tette fel műsorával, akik a BL-döntő után a hajdúságban is elvarázsolták a nagyérdeműt produkciójukkal.

Magyar szempontból pedig folytatás szerdán Portugália ellen.

PI


A tények

Magyarország–Brazília 27–24 (11–10)

Debrecen, Főnix Csarnok, 3200 néző. Vezette: Alvarez, Bustamante (spanyolok)

Magyarország: Suba – Faluvégi 2, KLUJBER 8 (5), Lakatos R. 4, TÓVIZI 3, Háfra 2, Márton 1. Csere: Hlogyik, Binó (kapusok), Kácsor 1, PÁSZTOR N. 4, Szabó K., Fodor Cs. 1, Kuti 1. Edző: Golovin Vlagyimir.

Brazília: Arruda – DOS SANTOS 6 (3), CLAUSSON 4, De Oliveira 2, Araujo, Nogueira 1, F. Nascimento 2. Csere: Rodrigues (kapus), De Lima 3, Faure 1, Albuquerque 1, Almeida, D. Nascimento 4, Correia. Edző: Cristiano Silva

Az eredmény alakulása: 3.perc: 1-1. 9.p.: 5-3. 23.p.: 7-5. 28.p.: 8-8. 34.p.: 12-13. 38.p.: 16-15. 44.p.: 19-17. 47.p.: 19-19. 52.p.: 23-20.

Kiállítások: 12, ill. 8 perc

Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3.


Mesterszemmel

Golovin Vlagyimir: - Nem azt játszottuk, amit elterveztünk, nem a saját játékunkat, ennek az volt az oka, hogy lelassította a játékunkat Brazília, ami bezavart minket. Voltak hibáink, de azon leszünk, hogy kijavítsuk ezeket. Örülök a győzelmünknek, hiszen az első mérkőzésen talán a legfontosabb a győzelem.


[related-post post_id="3908871"]

[related-post post_id="3908781"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!