Sport

2018.07.28. 11:26

Élő, egyenes

<em>Olyan felháborodáscunamit váltott ki a múlt heti Puskás Akadémia–DVSC bajnoki futballmeccs egyik jelenete, amire a honi kommentkulturálatlanságon edződött halandók elismerően csettintettek.</em> Tamás Nándor írása.

Olyan felháborodáscunamit váltott ki a múlt heti Puskás Akadémia–DVSC bajnoki futballmeccs egyik jelenete, amire a honi kommentkulturálatlanságon edződött halandók elismerően csettintettek. Tamás Nándor írása.

Történt a mérkőzés huszadik perce táján, hogy Vad II sporttárs kánikulai ivószünetre küldte a játékosokat. Ami ugye nem egy horrorisztikus izgalmakat ígérő momentum.

Az ilyenkor természetes, hogy a bőszen kortyolgató futballistáknak az edzők mindkét oldalon igyekeznek minél több instrukciót átadni, és menet közben kicsit belenyúlni a meccs­be.

A sztori úgy indult, hogy az M4 Sport operatőre azt gondolta – vagy éppen utasításba kapta, ki tudja –, a nézőknek feltétlenül közük van ahhoz, mit oszt meg a debreceni szakmai stáb Bódiékkal. Viszont a lokisták meg nem így gondolták, és finoman megkérték, hogy menjen odébb a kamerájával. Majd felszólították másodszor is, mert a pali nem tágított. Ekkor hangzott el az a félmondat is, hogy „ez nem kézilabda”. Nyilván utalva arra, hogy ott az időkérésnél belehallgathatunk a szakemberek mondandójába, a fociban azonban ez enyhén szólva sem bevett szokás.

A netes sajtó gyorsan felkapta a jelenetet, az okosok meg rögtön telefongombot ragadtak, és írták, hogy ugyan, milyen szupertaktika lehetett az, amelyet hétpecsétes titokként őriznek a DVSC-nél, és hogyan meri pejoratívan a szájára venni a cívisvárosi stáb a focinál sokkal sikeresebb sportágat?

Túl fel lett fújva ez a lufi. Feszültséggerjesztésre jó, másra nem, és szokásunk szerint most sem az igazi, valóban égető problémákról folyik a vita. Élőben, egyenesben.


A teljes videót itt lehet megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!