Sport

2018.07.13. 16:54

Álmodtak egy világot maguknak

Debrecen - Pénteken 20 órakor Dél-Korea ellen a döntőért lép fel a magyar női junior válogatott a Főnix Csarnokban.

Debrecen - Pénteken 20 órakor Dél-Korea ellen a döntőért lép fel a magyar női junior válogatott a Főnix Csarnokban.

Golovin Vlagyimir tanítványai két lépésre vannak attól, hogy beteljesítsék legszebb álmukat. Pedig a szerdai, Románia elleni negyeddöntő első félideje után még nagyon távolinak tűnt a cél, hiszen az ellenfél vezetett 17–14-re. Aztán a második játékrész elején megindult a magyar gépezet és néhány perc alatt felőrölte az addig remekül játszó és kőkeményen harcoló románok ellenállását. De mi is történt a lányokkal, mitől változott meg minden egy csapásra.

Megijedtünk, hogy szertefoszlik az álmunk, ez óriási energiákat mozgósított." Faluvégi Dorottya

Óriási energiák

„Azt hiszem, megijedtünk attól, hogy szertefoszlik az álmunk és ez óriási energiákat mozgósított bennünk – mondta a találkozón öt találatig jutó jobbszélső, Faluvégi Dorottya. – Az első félidőben idegesen kézilabdáztunk, s ezt kihasználta ellenfelünk. Lehet, hogy ez kellett, hogy rádöbbenjünk, az elődöntőt nem adják ingyen, hiszen a folytatásban egészen máshogy játszottunk, s most nagyon boldogok vagyunk.”

Újabb lépcsőfok

Sok idő persze nem volt az örömködésre, hiszen péntek este jöhet az újabb lépcsőfok, elődöntő Dél-Korea ellen. Az ázsiai csapat a négy közé jutásért magabiztosan verte Dániát (24–16), már-már ijesztően precíz játékkal. S hogy ebben a korosztályban az állandóság az úr, azt bizonyítja, hogy a két évvel ezelőtt Szlovákiában megrendezett U18-as világbajnokság legjobb négy csapata közül három (Oroszország, Norvégia és Dél-Korea) most is ott van az elődöntőben, míg a negyedik éremért küzdő csapat, Magyarország ötödik lett a két évvel ezelőtti korosztályos világversenyen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!