Sport

2018.06.13. 17:37

Mérföldkő a debreceni utánpótlás számára

Debrecen - Négy fiatal sportolóval kötött megállapodást a Tiszántúli Takarék.

Debrecen - Négy fiatal sportolóval kötött megállapodást a Tiszántúli Takarék.

A Debreceni Sportcentrum (DSC) négy tehetséges versenyzőjét karolja fel a Tiszántúli Takarékszövetkezet annak érdekében, hogy a fiatalok sportkarrierje minél jobban kiteljesedhessen, erről írt alá megállapodást kedd délután a sportcentrum és a takarékszövetkezet vezetése.

Az ünnepélyes ceremónián Ölveti Zsolt elnök-ügyvezető úgy fogalmazott, a Szabolcs-Szatmár-Bereg és a Hajdú-Bihar megyei a takarékszövetkezetek tavalyi egyesülésével létrejött Tiszántúli Takarékszövetkezet egy működő hagyományt visz tovább a támogatással.

Hagyomány

Elsődleges célunk a hagyományőrzés és a fiatal tehetségek lehetőségeinek biztosítása. Az egyesüléssel Magyarország legnagyobb takarékszövetkezete jött létre, mely a két megyében közel 120 településén 131 fiókot működtet."

– Az elmúlt évek során nagyon jó kapcsolatunk alakult ki a debreceni önkormányzattal, a DSC-vel, hiszen rengeteg sportesemény támogatásában részt vettünk. A Szabolcs Takaréknak volt egy hagyománya: 2011 óta minden évben fiatal sportolókat támogattak, így természetes volt, hogy ezt a hagyományt folytatni kell, illetve úgy döntöttünk, kiterjesztjük Hajdú-Bihar megyére is – nyilatkozta Ölveti Zsolt.

Ifjú példaképek

A Sportcentrum szakembereivel folytatott konzultációk után a négy támogatott sportoló Gál Kincső úszóbajnok, Ferenczi Nikolett, triatlon versenyző, Tóth Kristóf tollaslabda bajnok és Juhász Balázs, hosszútávfutó bajnok lett, akikkel egy évre szóló megállapodást írtak alá.

A sajtótájékoztatón Becsky András, a DSC ügyvezetője mérföldkőnek nevezte a kedden megkötött megállapodást.

– Ez a támogatás óriási támaszt jelent a sportolóknak, amelyeket sportfelszerelésekre, edzőtáborra, és más, a felkészítésüket segítő dolgokra tudunk felhasználni. Reméljük ennek a megállapodásnak a híre másokat is arra sarkall, hogy támogassa a fiatalokat, hiszen ezek a sportolók már most példaképek, akik érdemesek a figyelemre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!