Sport

2018.06.20. 19:41

Kálmán Gyöngyvér megkoronázta egész éves teljesítményét

Debrecen - Maga mögé utasította az egész serdülő mezőnyt, csapatban is a Békessy volt a legjobb.

Debrecen - Maga mögé utasította az egész serdülő mezőnyt, csapatban is a Békessy volt a legjobb.

Nagyüzem zajlott Balatonfüreden: ott rendezték meg ugyanis a Párbajtőr Magyar bajnokságot a gyermek, újonc és serdülő korcsoportoknak, valamint a Törpici Idényzáró Balaton Bajnokságot a legkisebbeknek az elmúlt napokban. Az eseményről természetesen a Békessy Béla Vívó Klub sem hiányozhatott, az egyesület népes csapattal vett részt a küzdelmeken.

Az eredmények sem maradtak el: egyéniben, a serdülő lányok mezőnyében Kálmán Gyöngyvér bizonyult a legjobbnak. – Ez volt Gyöngyvér első megmérettetése idén a saját korosztályában, eddig rendre az idősebbek között mutatta meg magát. Esélyeshez méltón versenyzett, és szerezte meg az első helyet. Ezzel megkoronázta az egész éves magas szintű teljesítményét – mondta boldogan Serra Bendegúz, a Békessy szakmai igazgatója, majd hozzátette, többen is a legjobb nyolcba kerülésért vívtak egyéniben, ami igen biztató, hiszen erős ellenfeleken át vezetett az útjuk.

A gyermekek között Kálmán Zille állhatott fel a dobogó harmadik fokára egyéniben.

Megvédték címüket

Csapatban is remekeltek a Békessy vívói, hiszen a Boros Berta, Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille, Varga Dóra Lívia összetételű formáció nem talált legyőzőre a serdülők között. – Mondhatjuk, hogy a lányok megvédték címüket, hiszen míg tavaly az újonc kategóriában, addig idén a serdülők között bizonyultak a legkiválóbbnak. Egy klub erejét legfőképp a csapatteljesítmény mutatja, hiszen egyéniben lehet kimagasló egy-egy növendék, de ha együtt is „jól muzsikálnak”, az komoly szakmai munkát sejtet, és az összes edző tevékenységét dicséri. Az összesített éremtáblázat alapján a második legjobb vidéki klub lettünk, ami komoly dominanciát jelent, hiszen három korosztályról beszélünk – értékelt a vezető.

- Békessy Béla Vívó Klub -


Eredmények

Gyermek női párbajtőr egyéni: 3. Kálmán Zille

Gyermek férfi párbajtőr csapat: 19. Bolzoni Sebestyén Mario, Kovács Bálint Tamás, Nagy Bálint

Gyermek női párbajtőr csapat: 7. Békessy Béla Vívó Klub (Babinszki Anna, Huszti Hanna, Kálmán Zille, Szabó Panna Éva)

Újonc női párbajtőr egyéni: 35. Kálmán Zille, 59. Kocsis Evelin, 60. Babinszki Anna

Újonc női párbajtőr csapat: 10. Békessy Béla Vívó Klub (Babinszki Anna, Kálmán Zille, Kocsis Evelin)

Serdülő férfi párbajtőr egyéni: 16. Szodoray-Parádi Hunor, 22. Széll Sámuel Marcell

Serdülő női párbajtőr egyéni: 1. Kálmán Gyöngyvér, 12. Kálmán Zille, 13. Varga Dóra Lívia, 24. Boros Berta, 27. Budai Marianna, 60. Kocsis Evelin, 62. Babinszki Anna

Serdülő női párbajtőr csapat: 1. Békessy Béla Vívó Klub I. (Boros Berta, Kálmán Gyöngyvér, Kálmán Zille, Varga Dóra Lívia), 11. Békessy Béla Vívó Klub II. (Babinszki Anna, Budai Marianna, Kocsis Evelin)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!