Sport

2018.05.23. 11:08

Letették a névjegyüket a hajdú-bihari kick-boxosok

Balmazújváros, Debrecen - Igazi győztesként tért haza a budapesti XV. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupáról a Supreme Fight Team.

Balmazújváros, Debrecen - Igazi győztesként tért haza a budapesti XV. IKF Kempo Világbajnokság és Világkupáról a Supreme Fight Team.

Papp László, a Supreme Fight Team vezetője hobbi lehetőséget akart biztosítani a fiatal gyerekeknek, ne a telefon és a számítógép társaságában töltsék szabadidejüket, hanem képezzék magukat. A sport többek között egy képzés és önképzés is egyben.

Papp László elmondása szerint, sok-sok csalódás érte kick-boxos profi karrierje során, amelyből levonta a tanulságokat és létrehozta álmai egyesületét. Kezdetben Debrecenben tartott foglalkozásokat, amelyből rengeteg erőt merített, így Balmazújvárosra is terjeszkedett. Az edzések által kapott élmények után egyre nagyobbat álmodott.

Elhivatott harcosok

A bokszolók önbizalma az egekben járt az edzéseken, jó értelemben püfölték egymást, de ki akarták próbálni magukat mások ellen is. Az egyesület tagjai természetesen nem utcai afférokra gondoltak, hanem különböző versenyeken akarták megmérettetni magukat.

A négy fal közül kiszakadva országos versenyekre küldte harcosait a korábbi négyszeres magyar bajnok kick-boxos, amelynek eredménye világbajnoki részvétel lett. A klub harcosai közül valamennyien dobogóra állhattak az XV. IKF Kempo Világbajnokságon és Világkupán áprilisban Budapesten.

A szaktekintély egyesületét több mint hatvan lelkes tag közül hatan képviselték. Három település izgulhatott büszkeségeiért, három balmazújvárosi, kettő nagyhegyesi, és egy debreceni bokszos küzdött a sikerekért.

Motiválják egymást

A balmazújvárosi edzéseken a gyerekek annyira motiválják egymást, hogy bárkivel szemben képesek farkasszemet nézni. Az áprilisi országos bajnokságban elért eredményeik alapján vívták ki a jogot a kick-box világbajnokságon való részvételre. Ezt követően a felkészülés és a győzni akarás lebegett a szemük előtt.

Igaz, egyikük sem állhatott fel a dobogó legfelső fokára, de valamennyiük nyakában ott lógott az érem az eredményhirdetést követően. A klubvezető szerint rutintalanság ide vagy oda, a versenyzőit a szívük és a balmazújvárosi mentalitás repítette a mennybe.

Alázatos bokszolók

Ahogy mondani szokták, evés közben jön meg az étvágy. Nincs leállás, lehet, hogy az egyesületben bokszol az új Tumbász József, azaz a jövő kick-boxos világbajnoka.

- Bánhegyi Zoltán -


A XV. IKF Kempo Világbajnokság eredményei

  • Eszenyi Zsolt semi contact II. helyezés
  • Soróczki Csaba semi contact III. helyezés
  • Ludnai Bercel full contact II. helyezés
  • Ludnai Balázs full contact III. helyezés
  • Zádori Ferenc full contact III. helyezés
  • Deli Anna full contact III. helyezés
  • Deli Anna semi contact IV. helyezés
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!