Sport

2018.05.07. 18:23

Ismét bajnokok a Debreceni Egyetem vízilabdázói

Debrecen - Hatalmas sikert ért el a Debreceni Egyetem vízilabdacsapata. A fiúk a döntőben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapatát legyőzve megnyerték a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot.

Debrecen - Hatalmas sikert ért el a Debreceni Egyetem vízilabdacsapata. A fiúk a döntőben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapatát legyőzve megnyerték a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot.

A debreceniek az elődöntőben a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) csapata ellen győztek magabiztosan, 22-9-re. A döntőben a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) együttesével játszott a Debreceni Egyetem vízilabda csapata. A két gárda már találkozott korábban a csoportmeccseken, akkor a BME bizonyult jobbnak, így az április 21-i budapesti döntőben nem lehetett más a cél, mint hogy a debreceniek visszavágjanak a vereségért, és megvédjék a tavalyi bajnoki címüket.

A mérkőzés elején 3-0-ás előnyt szerzett a budapesti gárda. A nyugtató időkérés után azonban rátalált szép lassan a csapat a saját játékára, és lépésről lépésre közeledett a BME alakulatához. Félidőre sikerült az egyenlítés, a 3. játékrészben pedig átvették a vezetést a debreceni egyetemisták.

Az utolsó negyedben már a fő cél a védekezés, a vezetés megőrzése volt, amit sikerült is véghez vinni, 11-8-as győzelmével 2017 után 2018-ban is megnyerte a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot a Debreceni Egyetem vízilabda csapata.

A MEFOB vívó számait Debrecenben rendezték a hétvégén, ezzel a város már nyolcadik alkalommal adott otthont a Magyar Egyetemi-Főiskolai Vívó Országos Bajnokságnak. Az egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában gyűltek össze május 5-én és 6-án azok a vívók, akik a 18 hazai felsőoktatási intézmény valamelyikében tanulnak. Az első napon a férfi és női párbajtőrözők álltak pástra egyéniben és csapatban, másnap pedig a kardozók és a tőrözők küzdöttek a bajnoki címért.

A Debreceni Egyetem hallgatóinak eredményeit egy korábbi cikkünkben megtekinthetik.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!