Sport

2018.05.03. 09:55

Egyéniben és csapatban is a dobogón a tornászok

Debrecen - A Diákolimpia országos döntőjén versengtek a debreceni tornászfiúk.

Debrecen - A Diákolimpia országos döntőjén versengtek a debreceni tornászfiúk.

Budapesten rendezték meg áprilisban a Torna Diákolimpia „A” kategóriás Országos Döntőjét, melyen szép eredményeket értek el a debreceni fiú tornászok, akik egyéniben és csapatban is dobogóra állhattak.

A Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola két korcsoportban képviseltette magát a fiúk versenyében a csapatok küzdelmében. Mind a két gárda a dobogó harmadik fokára állhatott fel. A felsősök között a legügyesebb versenyző, Barbócz Bence sajnos beteg lett, így nem tudott indulni, nagyon hiányzott a teljesítménye.

Egyéniben, az I. korcsoportban Kovács Ármin kiválóan szerepelt, bronzérmet szerzett. A szintén az ebben a kategóriában induló Kovács Gergő (Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola) a 16. helyen zárt, mellette Bakator Csanád (Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium) is szép gyakorlatot mutatott be. A 3-4. osztályosok között Szabó Károly (Dózsa György Általános Iskola) lett a harmadik.

Az egész versenyen nagyon szoros küzdelem volt, tizedeken múlott, kik érnek oda az első hat pozíció valamelyikére. Az általános iskolások legnagyobb korcsoportjában csak csapatversenyt rendeztek, a kötelező gyakorlatok után nem hirdettek egyéni viadalt. Széles Dániel remekelt, a kötelező gyakorlatok alapján elért összpontszáma a második legjobb volt, Dezső Norbertnek pedig ötödik.

HBN


Eredmények

Általános Iskolások

I. korcsoport „A” kategória

Egyéni

3.: Kovács Ármin (Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium)

Versenyen indult:

Kovács Gergő (Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola), Bakator Csanád (Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium), Fekete László (Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény)

II. korcsoport „A” kategória

3. Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A csapat tagjai: Mezei Áron, Tóth Dávid, Kertész Bence, Kiss Ákos

Egyéni

3.: Szabó Károly (Dózsa György Általános Iskola)

9.: Kertész Bence (Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)

Versenyen indult:

Tóth Dávid (Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Buzsik Máté (Ibolya Utcai Általános Iskola), Cserháti Nagy Roland (Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola), Kiss Ákos (Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Szima Nándor (Gönczy Pál Általános Iskola), Popovics Dénes (Debreceni Hatvani István Általános Iskola), Mezei Áron (Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)

III-IV. korcsoport „A” kategória

3. Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

A csapat tagjai: Csige Mátyás, Zsákai Máté, Széles Dániel, Mozga Csaba, Dezső Norbert

Felkészítők: Lakatos István, Ladányi Zoltán, Kaszás Péter, Szabó Norbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!