Sport

2018.05.10. 08:08

Csak álom maradt a döntő a balmazújvárosiaknak

Balmazújváros - Le a kalappal az Újváros előtt, már fókuszban a bennmaradás.

Balmazújváros - Le a kalappal az Újváros előtt, már fókuszban a bennmaradás.

Mivel rendkívül jól megismerték ebben a szezonban a felek – a bajnoki és a kupameccseket összeszámolva ez volt az ötödik meccsük nyár óta –, nem lehetett őrült rohanásra számítani a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő–Újpest FC Magyar Kupa-elődöntő visszavágóján.

Főleg úgy, hogy az első összecsapást a fővárosiak 2–1-re nyerték meg, vagyis óvatoskodása a vendégeknek, de a hajdúságiaknak is volt okuk, mert egy esetleges 1–0 már balmazújvárosi továbbjutást jelentett volna.

Tapogatóztak az elején

A kezdeti percek ennek megfelelően eseménytelenül teltek el, de Novothny Soma, az újpesti csatár kétszer is lövőhelyzetszerűségbe került, ám nagy zavart nem tudott okozni.

A 27. percben Habovda volt meglehetősen durva, Litauszkit támadta durván, ám megúszta egy sárgával, szerencsére.

Ezt követően nem sokkal Sigér forintos labdáját tette kapura közelről Vajda, de az elakadt a hálóőrben, majd Andrics is betalálhatott volna, messziről meglőtt labdája alig ment mellé.

Amint az várható volt, a felek kivártak, ezért aztán a szünetig nehéz volt bármilyen veszélyes helyzetet is feljegyezni. A félidő végén Tamás László stukkolt kapura egy szögletet követően, de azért ziccernek ezt sem lehetett nevezni. Eldőlt, a lényegi kérdéseket a két csapat csak a második félidőben viszi majd dűlőre.

A folytatásban Haris Attila csúsztatott kevéssel mellé, miközben egyre nőtt a feszültség a gyepen.

A 80. percben Tischler fejesét védte Szécsi elképesztő bravúrral, majd Vajdának is akadt lehetősége, de lemaradt a közeli labdáról.

Sajnos, a hajrában sem sikerült betalálniuk a hazaiaknak, az Újpest kihúzta, és bejutott a döntőbe. A Balmaznak pedig a bennmaradást kell most már elérnie.

TN


A tények

Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó

Balmazújváros–Újpest 0–0

Balmazújváros, v: Erdős J.

Balmazújváros: Szécsi – Habovda, Rus, Tamás L., Uzoma – Vajda S., Sigér D., Majszuradze, Haris – Andrics, Kónya. Vezetőedző: Horváth Ferenc

Újpest: Pajovics – Balázs B., Bojovics, Litauszki, Burekovic – Onovo, Nwobodo (Diallo, a szünetben) – Pauljevics, Nagy D., Szankovics – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Sárga lap: Habovda (26.), Diallo (50.), Tamás (66.), Litauszki (81.)


Mesterszemmel

Horváth Ferenc: Mindent megtettek a fiúk. A lényeg az életben, hogy bele tudjunk nézni a tükörbe, mindenféle szituációban. A srácok ezt megtehetik nyugodt szívvel.

Nebojsa Vignjevic: Nem érdekes, milyen teljesítményt nyújtottunk, hanem csak az, hogy bejutottunk a döntőbe. Sok sikert a bajnokságban a Balmaznak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!