Sport

2018.05.04. 13:17

Birkózó Eb - Dénes és Sleisz is bronzért küzdhet

Budapest/Kaszpijszk - A nők 53 kilogrammos kategóriájában szereplő Dénes Mercédesz és a 65 kilósok között induló Sleisz Gabriella is megnyerte pénteken a vigaszági mérkőzését, így Barka Emeséhez (57 kg) hasonlóan a bronzéremért léphetnek szőnyegre este az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokságon.

Budapest/Kaszpijszk - A nők 53 kilogrammos kategóriájában szereplő Dénes Mercédesz és a 65 kilósok között induló Sleisz Gabriella is megnyerte pénteken a vigaszági mérkőzését, így Barka Emeséhez (57 kg) hasonlóan a bronzéremért léphetnek szőnyegre este az oroszországi Kaszpijszkban zajló birkózó Európa-bajnokságon.

Az Ali Alijev Arénában az ötödik versenynapot a C szőnyegen Sleisz és a cseh Adela Hanzlickova csatája nyitotta meg, a meccs első három perce meddő állóharcot hozott, tulajdonképpen semmilyen érdemleges esemény nem történt, azt leszámítva, hogy a magyar birkózót intették, és mivel fél perc alatt nem tudott akciót csinálni, így ellenfele egy pontot kapott.

A szünet után mindkét versenyző lényegesen aktívabban küzdött, akcióra törekedett, ez pedig Sleisznek ment jobban. Előbb egy nagyon szép levitellel fordított (2-1), majd miután cseh riválisa nagy erőkkel próbálta szőnyegen kívülre tolni, egy gyönyörű csípődobással a hátára vágta Hanzlickovát.

Ezzel egy perccel a vége előtt már 6-1 szerepelt az eredményjelzőn, a cseh nem adta fel, mindent megpróbált, de Sleisz stabilan védekezett, sőt az utolsó másodpercekben ismét neki sikerült mögé kerülnie, így végül 8-1-re győzött. Sleisz a magyar idő szerint 17 órakor kezdődő helyosztós programban a svéd Eb-győztes Henna Johanssonnal mérkőzik majd.

Rögtön őt váltotta Dénes Mercédesz és a román Estera Tamaduianu: ez a mérkőzés az előzőnél lényeges mozgalmasabban indult, a magyar birkózó még az első percben egy gyors lábkiszedés után mögé ment, így 2-0-ra vezetett. A folytatásban előbb Dénest büntették egy ponttal ujjtörésért, majd román riválisa tudta ledönteni a lábáról, így átvette a vezetést (2-3), ugyanakkor a szünetben mégis a magyar állt jobban, miután a románt is egy pontra büntette a bíró hasonló okokból.

A második három percben a román tűnt aktívabbnak, de rajtavesztett, mivel egy válldobási kísérlet után a karja beszorult Dénes alá, így nem tudott a magyar mögé kerülni, viszont az edzői videózást kértek, de elveszítették, s ezzel egy pont járt a magyarnak (4-3). A hajrában Tamaduianu töretlenül ment előre, s szinte azonnal le tudta vinni megbotló riválisát (4-5), viszont az utolsó másodpercek Dénes Mercédeszről szóltak, aki újabb szép lábra támadás után a győzelmet és ezzel a bronzmérkőzésen való szereplés jogát is kivívta (6-5). Dénes este a lengyel Katarzyna Krawczykkal birkózik.

Harmadik magyarként a vb-, és Eb-bronzérmes Barka Emese pénteken a német Laura Mertensszel küzd majd meg a dobogóért.

Mellettük délelőtt megkezdik szereplésüket a szabadfogásúak is, a selejtezőben Asarin Roman (65 kg), Lukács Norbert (70 kg), Nagy Mihály (79 kg) és Olejnik Pavlo (97 kg) lesz érdekelt.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!