Sport

2018.04.28. 21:46

Későn ébredt fel a Loki

Debrecen - A DVSC előbb háromgólos hátrányba került, majd tíz ember ellen majdnem kiegyenlített.

Debrecen - A DVSC előbb háromgólos hátrányba került, majd tíz ember ellen majdnem kiegyenlített.

A kiesés elől menekülő Vasas látogatott szombaton délután a Nagyerdei Stadionba, a Loki pedig azzal a céllal lépett pályára, hogy versenyben maradjon a bajnoki bronzéremért. Nem volt könnyű helyzetben a hazaiak vezetőedzője, Herczeg András, ugyanis eltiltás miatt Varga Kevint, sérülés következtében pedig Ferenczi Jánost és Bódi Ádámot volt kénytelen nélkülözni.

Sokasodó gondok

A szakember gondjai már negyedóra után megszaporodtak, ugyanis Egerszegi révén megszerezte a vezetést az angyalföldi alakulat, majd a gól után nem sokkal a legjobb formában lévő támadója, Könyves Norbert is megsérült, ezért le kellett cserélni.

Szembetűnő volt, hogy mennyivel harcosabban játszottak a vendégek, s mennyire pontatlanul és tanácstalanul a hajdúságiak. A 24. percben Egerszegi szép mozdulatával már kettővel mentek a fővárosiak, és egyre kilátástalanabb helyzetbe került a Debrecen.

A félidő végére magához tért a DVSC, és Sós, illetve Jovanovic révén közel került a szépítéshez, de mindkétszer védett a kapus.

Őrült hajrá

Nem indult jól a második negyvenöt perc sem, Benes góljával már a kiütés réme fenyegette a piros-fehéreket. Frissíteni próbálta a támadójátékot a hazai szakmai stáb, Tabakovic és Tisza is beállt.

Egyre többször eljutott a DVSC ellenfele kapujáig, de a lehetőségek még kimaradtak. A 76. percben Ádám Martin megkapta második sárgáját és kiállt, s ez nagyot fordított a meccsen.

A lokisták még inkább veszélyessé váltak, és Tabakovic hat perccel később szépíteni tudott egy szép fejessel. Pár pillanattal később a támadó újabb találatot szerzett fejjel, és felcsillant a remény a pontszerzésre.

A hajrában még Tőzsér és Szatmári is betalálhatott volna, de végül a piros-kékek sikerrel ölték meg a meccs végét és elvitték a három pontot a Nagyerdőről.

Nagy kár, hogy a mérkőzés első felében nagyon gyatrán ment a futball a vendéglátóknak, akik nem tudják egyelőre megismételni az őszi produkciójukat, és távolabb kerültek a dobogótól.

A következő, kispesti bajnoki összecsapásra tehát keserű szájízzel utazhatnak el Takács Tamásék.

TN


OTP Bank Liga, 28. forduló

DVSC-Vasas 2–3 (0-2)

Nagyerdei Stadion, 3214 néző. Vezette: Kassai (Szalai, Márkus)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Szatmári, Kinyik, Barna (Tabakovic, 57.) – Filip – Könyves (Takács, 15.), Jovanovic, Tőzsér, Sós – Mengolo (Tisza, 52.)

Vasas: Nagy G. – Burmeister, Benes, Ristevski (Vaskó, 80.) – Szivacski (Vogyicska, 57.), Vida, Manjekar, Egerszegi, Hangya – Barczi (Pavlov, 88.), Ádám

Gól: 0-1 Egerszegi (9.), 0-2 Egereszegi (24.), 0-3 Benes (52.), 1-3 Tabakovic (82.), 2-3 Tabakovic (84.)

Sárga lap: Ristevski (8.), Ádám (43., 76.), Vida (47.), Barna (50.), Tőzsér (57.), Vogyicska (90.)

Kiállítva: Ádám (76.)

Mesterszemmel

Herczeg András: Gratulálok a Vasasnak, el kell ismerni, ők voltak a jobbak. Ismét gólt kaptunk a találkozó elején, ezzel görcsössé, idegessé vált a játékunk, majd jött a második gól. A félidő második felében átvettük a játék irányítását, de nem sikerült gólt lőni. A második félidőben jobban ment a csapatnak, egy kontrából viszont megkaptuk a harmadik gólt. Amikor emberelőnybe kerültünk, mentünk előre, szereztünk két gólt. Hiányzik Ferenczi, Varga, Bódi, és ez érződött a játékon. A csapat mindent elkövetett a közönséggel együtt, de a harmadik találatot nem sikerült bevinni. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, 3-4 ember hiányzik a csapatból, tavasszal egyszer sem sikerült az őszi összeállításban játszanunk.

Michael Oenning: A csapat megjutalmazta magát a mérkőzésen a saját hozzáállásával. A játékosok betartották az utasításaimat, és ez a 60. percig tökéletesen működött. A győzelemért drágán megfizetünk, mert Ádám Martin piros lapot kapott, Szivacski pedig kulcscsonttörés-gyanús. Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.


[related-post post_id="3844431"]

[related-post post_id="3844009"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!