Sport

2018.04.20. 12:38

Hivatalos: Arsene Wenger 22 év után elhagyja az Arsenalt

London - A Premier League-ben szereplő Arsenal bejelentette, hogy a csapatot 1996 óta irányító francia az idény végén lemond menedzseri posztjáról.

London - A Premier League-ben szereplő Arsenal bejelentette, hogy a csapatot 1996 óta irányító francia az idény végén lemond menedzseri posztjáról.

Péntek délelőtt honlapján adott ki közleményt az Arsenal, melyben Arsene Wenger szavait tolmácsolja - írja a Nemzeti Sport Online. A 68 esztendős szakember ebben az írásban jelentette be távozását.

Alapos gondolkodás és a klubbal való egyeztetés után úgy érzem, ez a megfelelő idő arra, hogy a szezon végeztével lemondjak – idézi az Arsenal honlapja Wengert. – Hálás vagyok, hogy ennyi éven át szolgálhattam a klubot. Teljes odaadással és becsületesen irányítottam a csapatot. Szeretnék köszönetet mondani a stábnak, a játékosoknak, a vezetőknek és a szurkolóknak, akiknek hála ez a klub roppant különleges. Szeretném, ha a szurkolóink minden erejükkel támogatnák a csapatot, hogy eredményesen zárjuk a szezont.

Minden Arsenal-szimpatizánsnak üzenem, tartsák tiszteletben a klub értékeit! Örökké szeretni és támogatni fogom az Arsenalt.”

Wenger 1996. szeptember 22-én lett az Arsenal menedzsere, 22 szezonon keresztül irányította a csapatot. Ez idő alatt három bajnoki címet, hét FA-kupát és hét angol szuperkupát nyert az Ágyúsokkal. A nemzetközi porondon viszont trófea nélkül maradt, bár kétszer nagyon közel került a sikerhez: 2000-ben UEFA-kupa-, 2006-ban pedig Bajnokok Ligája-döntőt játszhatott, viszont mindkétszer vereséget szenvedett.

A klub már Twitteren is elbúcsúzott tőle.

— Arsenal FC (@Arsenal) ">2018. április 20.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!