Sport

2018.04.22. 10:15

DVSC: most ez volt a realitás

Debrecen - A Loki szervezetten, nagy akarással játszott, ám egy góllal mindenképpen jobb volt a Videoton.

Debrecen - A Loki szervezetten, nagy akarással játszott, ám egy góllal mindenképpen jobb volt a Videoton.

A szerdai súlyos, 4–0-s kupavereség után szombaton ismét a felcsúti Pancho Arénában lépett pályára a DVSC, a Puskás Akadémia után most a bajnoki címre törő Videoton volt az ellenfele.

Rossz előjelek

A mérkőzés előtt nem a Loki mellett szóltak az esélyek, hiszen a sokkoló eredménnyel végződött Magyar Kupa-elődöntő terhével kellett játszania, ráadásul sérülés miatt két alapember, Könyves Norbert és Bódi Ádám sem tudta vállalni a játékot, sőt Bényei Balázs a meccs előtt rosszul lett, így ő sem futballozhatott. Ha ehhez hozzávesszük, hogy eltiltás miatt a vezetőedző, Herczeg András csak a lelátóról nézhette fiait, mindennek mondhatjuk a debreceniek helyzetét, csak rózsásnak nem.

A másik oldalon egy győzelemre éhes Vidi állt fel, a székesfehérváriak tudták, a Fradi botlása miatt esetleges győzelmükkel a tabella élére ugorhatnak.

Öt hátvéddel

A Debrecen öt hátvéddel, tehát három belső védővel állt fel a találkozóra, egyértelműen jelezve, a stabilitást tartja a legfőbbnek a szakmai stáb ezen az estén. Nagy elánnal kezdett a Videoton, azonban – éppen a lokisták szervezettsége miatt – nem tudott igazi ziccert kidolgozni. Sajnos, egy hiba után szöglethez jutott a házigazda, és a megcsúsztatott labda Lazovics karjáról a kapu torkában álló Scsepovicshoz pattant, aki közelről nem hibázott. A találat után is támadásban maradt a Fehérvár, a DVSC koncentráltan, ám a kapura veszélytelenül futballozott.

A fordulás után kihagyott egy nagy helyzetet Scsepovics, de közben a Loki is aktívabbá vált, ezért eltűnt a hazaiak fölénye. Akadt kisebb-nagyobb lehetőségük a vendégeknek is a találkozó ezen szakaszában, de hiába a lendületesebbé lett játékuk, végül pont nélkül maradtak a vendégek.

A következő fordulóban hazai környezetben javíthat a hétszeres bajnokcsapat, szombaton 17 órától a Vasast fogadja a Nagyerdei Stadionban.

- TN -


A tények

Videoton–DVSC 1–0 (1–0)

Pancho Aréna, 2524 néző. Vezette: Vad II (Albert, Varga Zs.)

Videoton: Kovácsik - Nego, Juhász, Vinícius, Stopira - Kovács I., Nikolov, Huszti (Fiola 84.) - S. Scsepovics, Lazovics (Szolnoki 93.), M. Scsepovics. (Varga J. 69.). Vezetőedző: Marko Nikolics

DVSC: Nagy S. - Jovanovic, Kinyik, Szatmári, Mészáros, Barna (Sós 62.) - Varga K. (Tisza 85.), Tőzsér, Filip - Takács T. (Mengolo 69.), Tabakovic. Megbízott vezetőedző: Bücs Zsolt

Gól: 1-0 M. Scsepovics (20.)

Sárga lap: Vinícius (54.), Nikolov (61.), Stopira (65.), Varga K. (82.), Szatmári (87.), Lazovics (88.), Mengolo (92.)

Mesterszemmel

Marko Nikolics: A DVSC elleni első félidővel elégedett vagyok, kontrolláltuk a mérkőzést, ráadásul pontrúgásból betaláltunk és több helyzetet is kialakítottunk. A második gólt azonban nem sikerült megszereznünk. A Debrecen a szezonban először állt fel három belső védővel, defenzívebb felállást választottak a mai meccsre, ez ellen nehéz volt játszani. A második félidő első fele is rendben volt, ha Stefan Scsepovics belövi a nagy helyzetét, akkor már ott lezárhattuk volna a mérkőzést.

Bücs Zsolt: A Puskás Akadémia elleni, szerdai kupameccset nem volt egyszerű feledtetni. Hogy rendezzük a sorokat, Telkiben az egész csapat összeült és másfél órát beszélgettünk. Fontos volt, hogy onnan tiszta fejjel mentünk el. A Videoton ellen az első félidőben kicsit gyámoltalanok voltunk, nem mertük azokat a passzokat, befutásokat felvállalni, amit valójában tudunk. A második félidő rendben volt, nyomást helyeztünk az ellenfelünkre. Az utolsó tíz percre játékrendszert váltottunk, csak az utolsó passzok nem sikerültek. A Videotonnak a gólon kívül nem akadt túl sok helyzete, nem találtak rajtunk igazából fogást. Lehet, hogy egy pontot megérdemeltünk volna...


[related-post post_id="3836936"]

[related-post post_id="3836784"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!