Sport

2018.04.04. 07:27

DVSC: Könyves Norbi elintézte

Debrecen - A támadó oroszlánrészt vállalt a debreceni sikerből és a négy közé kerülésből.

Debrecen - A támadó oroszlánrészt vállalt a debreceni sikerből és a négy közé kerülésből.

Az idegenbeli gól nélküli döntetlent követően kedden hazai pályán próbálta meg kivívni a DVSC a továbbjutást a Budapest Honvéd ellen a Magyar Kupában, a tét a legjobb négy közé kerülés volt.

Ellenállhatatlan volt

Remekül kezdett a Lokomotív, amely már az 5. percben megszerezte a hőn áhított vezetést. Könyves Norbert harcolt meg a védők gyűrűjében a labdáért, ide-oda pattogott a játékszer, majd végül a csatár begyalogolt vele a kapuba. Ezzel máris a Loki állt továbbjutásra, vagyis a Honvédnek lett sürgősebb. Veszélyesebbé is vált a vendégek játéka, mégis a Debrecen szurkolói örülhettek újabb találatnak. Ezúttal is Könyves kapott nagyszerű labdát, elvitte azt a kapus mellett és újra az üres hálóba gurított.

A második félidőre igyekezett felrázni a legénységét Supka Attila, és a fővárosiak agresszívebben kezdtek el futballozni a szünet után. Megesett, hogy Kosickynak is munkája akadt a hazai gólvonal előtt, azonban a debreceniek harmadik gólja eldöntötte a továbbjutás kérdését. Az M4 Sportnak Könyves azt nyilatkozta, ő ért utolsóként a labdához, ám a találatot a magyar szövetség végül Haris Tabakovicnak adta.

Arról, hogy azért ne dőlhessen hátra a piros mezes gárda, Eppel szép fejesgólja gondoskodott: hamar szépített a Honvéd.

A hátralévő időben néhányszor beszorította a hazaiakat a Budapest Honvéd, ám a hajdúsági kontrákból újabb gólok is születhettek volna. A DVSC végül magabiztosan nyerte meg a visszavágót, s a közönség igen hálás volt ezért a lefújást követően.

A debreceniek 3-1-es összesítéssel jutottak be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé, innen már csupán egy párharcot kell megnyerniük, hogy ott lehessenek a fináléban.

TN


A tények

Magyar Kupa negyeddöntő, visszavágó

DVSC – Budapest Honvéd 3–1 (2-0)

Nagyerdei Stadion, 1542 néző. Vezette: Vad II. (Ring, Varga Zs.)

DVSC: Kosicky, Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna – Varga K. (Mészáros N., 76.), Jovanovic, Tőzsér, Bódi – Könyves (Filip, 82.), Tabakovic (Takács, 88.)

Honvéd: Horváth A. – Ikenne-King (Danilo, 46.), Heffler, Lovric, Baráth – Pölöskei (Lukács, 64.), Kamber, Holender (Kukoc, 46.) – Eppel, Gazdag, Lanzafame

Gól: 1-0 Könyves (5.), 2-0 Könyves (37.), 3-0 Tabakovic (64.), 3-1 Eppel (68.)

Sárga lap: Danilo (78.)


[related-post post_id="3816130"]

[related-post post_id="3816125"]

[related-post post_id="3815631"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!