Sport

2018.04.01. 17:22

A tavalyi bajnokot is legyőzte a rájátszásban a DSZC-Eötvös DSE

Debrecen - A röplabda NB II-ben szombaton 17 órakor kezdte Miskolcon a DSZC-Eötvös DSE a bajnoki szezon utolsó mérkőzését a tavalyi bajnok MVSC-MVSI ellen.

Debrecen - A röplabda NB II-ben szombaton 17 órakor kezdte Miskolcon a DSZC-Eötvös DSE a bajnoki szezon utolsó mérkőzését a tavalyi bajnok MVSC-MVSI ellen.

Az első szettben magához ragadta a kezdeményezést a debreceni csapat és már 6:1-nél időt kellett kérnie a vendéglátók edzőjének. Ezután kicsit közelebb kerültek a borsodiak, de Kiss Viktória nyitásainál nyolc pontosra nőtt a különbség, amely tovább duzzadt a játszma végéig.

A nagy különbségű győzelem elaltatta a hajdúságiakat. A második felvonásban már 5:1-re is vezetett az MVSC, így debreceni időkérés következett. A DSZC-Eötvös DSE 7:7-nél tudott kiegyenlíteni. Ezután is sokáig a miskolciak szereztek egy pontos előnyt, amelyet az „eötvösös” hölgyek mindig kiegyenlítettek, de csak 12:11-nél tudták átvenni a vezetést. Bár sok hiba csúszott mindkét oldalon a játékba a debreceniek fokozatosan növelték előnyüket és megduplázták nyert játszmáik számát.

A harmadik szettben már csak egy csapat volt a pályán, úgy nyert 25:12-re a DSZC-Eötvös DSE, hogy minden játékosa játéklehetőséget kapott.

Ezzel a győzelemmel a gárda minden előzetes esélylatolgatást felülmúlva úgy végzett a bajnokság második helyén, hogy a rájátszás minden mérkőzését megnyerte. Ez az NB II-es csapat második legszebb eredménye. A hölgyek 18 alkalommal hagyták el győztesen a pályát és csak ötször vesztettek, miközben nyolcszor játszottak NB I-es csapatok U21-es csapata ellen.

Miskolci Vasutas SC-Miskolci Sportiskola – DSZC-Eötvös DSE 0:3 (-16, -22, -12)

Eötvös DSE: Kiss Viktória, Fehér Anna Ditta, Bánfi Lili, Vojth Ildikó, Barnucz Gréta, Molnár Vivien. Csere: Miholecz Melitta, Csősz Anikó, Kovács-Miskolczi Noémi, Domonkos Kitti, Harmati Andrea. Edző: Szombathy András.

- DSZC-Eötvös DSE -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!