Sport

2018.03.06. 08:04

Torna Diákolimpia: a döntőbe kerülés volt a tét

Debrecen - Az eddig megszokottól kissé elmaradtak a vénkertis tornászok.

Debrecen - Az eddig megszokottól kissé elmaradtak a vénkertis tornászok.

Szegeden, a torna Diákolimpia országos elődöntőjén versenyzett nemrégiben az általános iskolás korosztály. Ezen a viadalon dőlt el, hogy kik jutnak be a fináléba. Változás volt az eddigiekhez képest, hogy immár azok a tanulók is indulhattak egyéniben, akiknek iskolája nem tudott elindulni a csapatversenyen. Az új szabály alapján egyéni versenyzők is továbbjuthatnak az országos döntőbe, erre az első öt helyezett jogosult.

A Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola három csapata indult az elődöntőn. A mutatott produkció elmaradt az eddig megszokottól, ráadásul sérülés miatt több ifjú tehetség is hiányzott. Kiemelendő volt azonban Kovács Ármin és Szabó Károly szereplése.

A felsősök az egyéni versenyükön már szabadon választott gyakorlatokat mutattak be talajon, gyűrűn és ugráson, a legeredményesebb Mozga Csaba lett, aki a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Versenyzőket Lakatos István és Ladányi Zoltán tanárok készítették fel.

A torna Diákolimpia országos döntőjét (I., II. és III-IV. korcsoportban) március 10-én, vasárnap Budapesten rendezik meg.

HBN


Eredmények

Fiú csapat

I. korcsoport „B” kategória

  • 7. Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
  • A csapat tagjai: Szabó Milán, Vaszkó Mihály, Nagy Dilen Roland, Mezey Áron

    Egyéni

  • 4. Kovács Ármin (Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium)
  • Országos döntőbe jutott még: Fekete László (Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény), Mezey Áron (Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola)

    Indult, de nem jutott tovább: Kovács Gergő (Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola), Farkas Máté (Hajdúszoboszló, Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola)

    II. korcsoport „B” kategória

  • 4. Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
  • A csapat tagjai: Tóth Dávid, Hoczka Bence, Kertész Bence, Kiss Ákos

    Egyéni

  • 4. Szabó Károly (Dózsa György Általános Iskola)
  • Indult, de nem jutott tovább: Szima Nándor (Gönczy Pál Általános Iskola), Petrás András (Hajdúdorog, Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú), Szegletes István (Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája)

    III-IV. korcsoport „B” kategória

  • 2. Vénkerti Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola
  • A csapat tagjai: Csige Mátyás, Zsákai Máté, Mozga Csaba, Dezső Norbert, Barbócz Bence Norbert

    Egyéni

  • 1. Mozga Csaba, 2. Dezső Norbert, 3. Szabados Balázs (Dózsa György Általános Iskola), 4. Barbócz Bence, 5. Fülöp Erik (Petőfi Sándor Általános Iskola)
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!