Sport

2018.03.20. 12:27

Immár tizedszer fognak össze a szenior úszók

Debrecen - Nagy célokat tűztek ki a debreceniek, teljesítették is azokat.

Debrecen - Nagy célokat tűztek ki a debreceniek, teljesítették is azokat.

A Debreceni Szenior Úszó Klub úszói és a hozzájuk csatlakozó pécsi társaik az idei kecskeméti „UNIVER24 – Az úszás ünnepe„ nagyszabású, 2400 iskolást, felnőttet, úszót, vízilabdázót, triatlonistát, uszonyos úszót, egyesületi és amatőr csapatokat megmozgató rendezvényen indították újabb egy éves kampányukat, immár tizedszer, a Bátor Táboros, súlyosan beteg gyerekek támogatása céljából.

Kecskeméten többen nagy célokat tűztek maguk elé: Legoza Éva, a debreceni szeniorok 59 éves versenyzője negyedik alkalommal próbálkozott a 30 km-es táv leúszásával 24 órás medencei rendezvényen, méghozzá sikeresen, 32 km-et teljesített. A másik egyéni induló Zimányi András volt, aki minden eddigi távját meghaladva 28 km-t úszott.

Sárkány Ákos 22 km-ig jutott. Tóth Béla tavaly egyéni indulóként 45,5 km-es távot teljesített, most 14,8 km-t úszott a többiekkel a 9-es pályán, közben pedig az éjszakai váltóban is szerepelt.

Rentka László 2017 decemberében Szarvason 64 km-es nagy úszással búcsúzott a 24 órás egyéni versenyektől. Most Kecskeméten főleg a partról segítette társait, de egy 10 km-es felvezető úszásra és a váltózásba is beszállt.

A 12 órás éjszakai váltó három pécsi tagja, Kálóczy Zsuzsa, Király Balázs és Királyné Csirke Eszter volt. Rentka László, Bihari Árpád és Tóth Béla debreceni szeniorok adták a további három váltótagot. 38,9 km-es, tisztes össz­távval a középmezőnyben végeztek a 15 váltó versenyében.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!