Sport

2018.03.11. 16:59

Esélyt sem hagyott a Balmaznak a Fradi

Balmazújváros - Voltak azért olyan momentumok is, amelyeknek örülhettek az újvárosiak.

Balmazújváros - Voltak azért olyan momentumok is, amelyeknek örülhettek az újvárosiak.

A Ferencváros otthonába látogatott szombaton a Balmazújváros: a mérkőzés előtti csend ürességét hamar elkezdte betölteni a Groupamába érkező tetőtől-talpig zölbe öltöző drukkerek hada. Bár a Fradi-tábor igazán nem volt jelen, kis létszámban képviseltette magát, a balmazújvárosi szurkolók becsületére legyen mondva, hogy elkísérték szeretett csapatukat, sőt a meccs első percétől az utolsóig biztatták kedvenceiket, az eredmény alakulásától függetlenül.

Az összecsapás ott folytatódott, ahol az ősszel abbahagyta a két együttes. Paintsil ugyanis tett arról, hogy folytatásos teleregényként is gondolhassunk akár a találkozóra, hiszen már a 3. percben összeesett a tizenhatoson belül, csak míg a műesése a hajdúságban szeptemberben tizenegyest ért, addig szombaton ugyanez sárgát. A 13. minutumig tűnhetett meddőnek a Ferencváros mezőnyfölénye, akkor azonban góllá érett. A nyomás továbbra is megmaradt a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőn, de a szilárd védelmet nem tudta feltörni az FTC. Az újvárosi grúz támadó, Lasha Shindagoridze „életveszélyt” jelentett a fővárosiak kapuja előtt, igaz, betalálni nem sikerült neki. Böde kihagyta a kihagyhatatlant, három méterről, középről fejelt mellé senkitől sem zavartatva a félidő vége előtt néhány perccel. A ráadásban Póti rántotta le Bödét, a jogos tizenegyest pedig Varga Roland értékesítette, 2–0-val fordulhattak a felek.

A Fradiról szólt

A második játékrészben minden összejött a Fradinak, ami az elsőben nem. Tulajdonképpen esélyt sem hagyott a Hajdú-Bihar megyei együttesnek a tetszetősen futballozó FTC. Böde mesterhármast rúgott, Varga hosszú idő után újra betalált, volt okuk az örömre a pestieknek. Az Újvárosnál az új igazolások egyike, Shindagoridze pazar játékot mutatott be, Horváth pedig büntetőt hárított.

A hajdúságiak számára szerdán következik a Békéscsaba elleni Magyar Kupa-mérkőzés első felvonása, majd szombaton Felcsúton a Videoton elleni bajnoki.

HBN


Ferencvárosi TC–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 5–0 (2–0)

Budapest, Groupama Aréna, 6565 néző. Vezette: Bognár (Buzás, Georgiou)

Ferencvárosi TC: Dibusz - Botka (Lovrencsics 28.), Otigba, Blazic, Pedroso - Leandro, Gorriarán - Varga (Nagy 57.), Moutari, Paintsil (Giorgijevic 78.) - Böde. Vezetőedző: Thomas Doll

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő: Horváth - Habovda, Póti, Tamás, Uzoma - Vajda (Rudolf 63.), Sigér, Haris, Maisuradze (Rus 74.) – Shindagoridze, Nemanja (Kamarás 81.) Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gól: Joseph Paintsil (13.), Varga (45+2.), Böde (55., 62., 90+4.)

Sárga lap: Paintsil (3.), Leandro (38.), Lovrencsics (47.), Habovda (66.), Uzoma (73.), Rudolf (93.)

Mesterszemmel

Thomas Doll: Ahogy a legutóbbi hazai meccsen, úgy ismét sok gólt lőttünk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, nagyon szórakoztató mérkőzést játszottunk. A fiúk alaposan felkészültek erre az összecsapásra, miután múlt héten könnyelműen pontokat adtunk ki a kezünkből. Jól kezdtünk, korán vezetést szereztünk, szépen kidolgozott akciókból lőttünk gólokat. Végig támadólag léptünk fel, ennek ellenére nem hagytunk lehetőségeket az ellenfélnek.

Horváth Ferenc: Nagyon jól játszott a Fradi, de olyan hibákat csináltunk, amiket eddig nem, olyan dolgokat felejtettünk el, amik eddig kőbe voltak vésve. Két labdarúgóm játszott a meccs előtt már életében a Groupama Arénában, szoknunk kell, hogy milyen ilyen nyomás alatt játszani. Most jól „beszoktattak” minket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!