Sport

2018.03.28. 10:52

Először volt INBA fitneszverseny Európában

Debrecen - Rengeteg mindenre kell figyelni annak érdekében, hogy egy tökéletes produkció álljon össze.

Debrecen - Rengeteg mindenre kell figyelni annak érdekében, hogy egy tökéletes produkció álljon össze.

Első alkalommal rendeztek Debrecenben, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban INBA nemzetközi fitneszversenyt. A nemrégiben megtartott, nagyszabású viadalon a versenyzők nyolc korcsoportban neveztek: 57 egyéni induló mellett három duó és két trió is megmérettette magát, a legfiatalabb sportoló öt éves volt. A fitness classic kategóriában a 20-25, és a 25-30 éves korosztályban is két-két hazai induló kápráztatta el gyakorlatával a nézőközönséget.

A tornán csehek, románok és több magyar egyesület versenyzője vett részt. Jelen volt továbbá az európai INBA szövetség elnöke, Viliam Rigó Szlovákiából, és Estók Endre, az INBA Hungary szövetség elnöke.

Sok induló

Ez volt az első olyan verseny Európában, melyen ilyen népes mezőny (gyerekek és felnőttek) mérte össze tudását a gyakorlatos fitnessben, aminek az alapja a talajtorna, de kötelező benne az erőelem, az akrobatika. A sportolóknak ezek mellett hajlékonynak, feszesnek kell lenniük, a tánc és a ritmusérzék is pontozva van, illetve az előadásmód is igen fontos, hogy szórakoztató kilencven másodperces produkció álljon össze. A látványt fokozza a jól megválasztott és összevágott zene, a gyönyörű versenyruha. Egyszóval egy nagyon összetett sportágról van szó.

A versenyszezon következő állomása Csehországban egy nemzetközi viadal lesz, utána következik a magyar bajnokság Pécsen, május 19-én, június elején pedig a világbajnokság.

HBN


A hajdú-bihari dobogósok

Gyerekek, 4-5 évesek: 1. Sári Rebeka (FISZEJ)

Fitness gyerekek, 8-9 évesek: 1. Szabó Mira (Attitude Stúdió), 2. Haraszti Mia Éva (FISZEJ), 3. Huszti Zsófia Viktória (FISZEJ)

Fitness gyerekek, 10-11 évesek: 1. Bálint Lili Blanka (FISZEJ), 2. Vida Viktória (FISZEJ), 3. Gellén Lili (FISZEJ)

Fitness gyerekek, 12-13 évesek: 1. Kecskés Karina (FISZEJ), 2. Lakatos Léna (FISZEJ), 3. Gergely Anna (Szivárvány DASCS Gyerekakrobatika)

Gyerekek, 14-15 évesek: 1. Eke Luca (Debrecen), 2. Csuka Laura (FISZEJ), 3. Gogolák Lili (Szivárvány DASCS Gyerekakrobatika)

Fitness classic, nők, 20-25 évesek: 1. Borsos Cintia (FISZEJ), 2. Veres Dóri (FISZEJ)

Fitness classic, nők, 25-30 évesek: 1. Tarányi Rebeka (FISZEJ), 2. Lukács Tímea (FISZEJ)

Gyerekek, trió: 1. Lukács Tímea, Tarányi Rebeka, Borsos Cintia (FISZEJ), 2. Csuka Laura, Lakatos Léna, Kecskés Karina (FISZEJ)

Fitness classic, nők, trió: 1. Lukács Tímea, Tarányi Rebeka, Borsos Cintia (FISZEJ)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!