Sport

2018.03.18. 09:14

DVSC: hazai segítség a Zsórynak

Debrecen - A Loki az első négy tavaszi bajnokiján csak egy pontot szerzett, ezúttal a Mezőkövesdtől kapott ki.

Debrecen - A Loki az első négy tavaszi bajnokiján csak egy pontot szerzett, ezúttal a Mezőkövesdtől kapott ki.

Reménykedve, de nem túl biztató előjelekkel várhatta a cívisvárosi szurkolótábor a szombati bajnoki mérkőzést a Nagyerdei Stadionban, pontosabban az az 1600 néző, aki kiment a meccsre a viharos szélben és a szakadó esőben. A hajdúságiak ugyanis rettentő gyengén kezdték az OTP Bank Liga tavaszi szakaszát, hazai pályán kikaptak a Balmazújvárostól és az Újpesttől, míg Felcsúton gól nélküli döntetlent értek el a Puskás Akadémia ellen.

Az ellenfél, a Mezőkövesd Zsóry FC viszont vezeti a tavaszi, virtuális tabellát, hiszen döntetlent ért el a PAFC ellen, valamint legyőzte az Újpestet és a Haladást. A téli szünetben meg is erősödött a kövesdiek kerete, ugyanez a DVSC játékosállományáról nem mondható el.

Ajándékokat adtak

Határozottabban kezdték a találkozót a vendégek, mégis a Loki szerezte meg a vezetést a 16. percben: Könyves fordult le emberéről és nagy gólt rúgott 20 méterről. Megvolt tehát a pozitív alaphang, de ez sem tudta igazán felpörgetni a hazaiakat. Nem volt elegendő egészséges agresszivitás a piros mezesekben, és a helyzetek kialakításában is a Kövesd jeleskedett inkább. Azonban ahhoz, hogy a Zsóry megfordítsa a meccset, kellett a debreceniek hathatós segítsége is.

Előbb Szatmári megmozdulását követően ítélt büntetőt a játékvezető, amelyet Koszta higgadtan értékesített, majd Barna Szabolcs másolta le szerdai, kispesti "gólpasszát", - igaz, az akkor csak egy kimaradt tizenegyest eredményezett - és középre passzolt labdáját Bognár köszönte szépen, s belőtte. Elképesztő jelenet volt.

Hiába a rohamok

A szünet után nem sokkal akadt egy DVSC-lehetőség, de az Bényeiről a kapu mellé szált, majd ezt követően ismét büntetett a Mazőkövesd: Farkas igazi helyzet nélkül, jó 25-ről a kapuba lőtt. Ez már nagyon kínos volt a házigazda együttes számára, amely rögtön offenzívába kezdett. Jöttek is a kisebb-nagyobb lehetőségek, ám Tabakovic és Varga Kevin sem tudott a kapuba találni, Bódi szabadrúgása pedig egy védőről a kapufára pattant.

A 82. percben Szatmári remek mozdulattal szépített, de hiába próbálkozott a hátralévő időben a Loki, már nem tudott pontot menteni hazai pályán.

A Debrecen alaposan beragadt a rajtnál, a válogatott meccsek miatti kéthetes szünetben lesz dolga Herczeg Andrásnak a társasággal.

TN


A tények

OTP Bank Liga 23. forduló

DVSC – Mezőkövesd Zsóry 2–3 (1-2)

Nagyerdei Stadion, 1635 néző. Vezette: Szőts (Garai, Bornemissza)

DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna – Varga K., Jovanovic (Mengolo, 68.), Tőzsér (Filip, 46.), Bódi – Takács (Tabakovic, 59.), Könyves

Mezőkövesd: Dombó – Farkas, Hudák, Katanec, Vadnai – Cseri (Szalai, 84.), Iszlai, Mlinar, Tóth B. (Misák, 45+2.) – Bognár, Koszta (Novák, 68.)

Gól: 1-0 Könyves (16.), 1-1 Koszta (36.), 1-2 Bognár (41.), 1-3 Farkas (55.), 2-3 Szatmári (81.)

Sárga lap: Hudák (9.), Kinyik (40.), Tóth B. (40.), Tőzsér (43.), Vadnai (86.)


Mesterszemmel

Herczeg András: Gratulálok a Mezőkövesdnek, nem véletlen a veretlenségi szériája, jó csapat. Jól kezdtük a mérkőzést, vezettünk egy góllal, majd ajándékoztunk két találatot az ellenfélnek. Az első félidőben a tüzet, a szenvedélyt hiányoltam a csapatban, a második félidőben ez megvolt. Harcosabban, határozottabban kellett volna játszani az első félidőben is.

Tóth László (másodedző): Teljesen megérdemelt a győzelmünk. Az első húsz percben nagyon jól játszottunk, viszont a Debrecen egy átlövésből vezetést szerzett. Utána ment a csapat, játszottunk és megszereztük a győzelmet. A szép tavaszi menetelés igazolja a szakmai stáb munkáját. A Loki többet tett, hogy felálljon a padlóról, mi pedig néha ráültünk az eredményre.


[related-post post_id="3798741"]

[related-post post_id="3798687"]

[related-post post_id="3798529"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!