Sport

2018.03.31. 12:15

DLA: két győzelem, két vereség

Debrecen - Két szép győzelem született a Debreceni Labdarúgó Akadémián. Az U17 és az U16 az MTK vendége volt.

Debrecen - Két szép győzelem született a Debreceni Labdarúgó Akadémián. Az U17 és az U16 az MTK vendége volt.

Péntek délután négy DLA-utánpótláscsapat játszott bajnoki mérkőzést. Az U19-re nehéz mérkőzés várt, hiszen a második helyen álló Puskás Akadémiát fogadták, ám már a 2. percben sikerült vezetést szerezni Bárány Donát révén, és ez az előnyt meg is maradt a lefújásig. Sándor Csaba együttese végig szervezettem futballozott, a megszerzett labdákból gyors kontrákat indított, és helyzeteket dolgozott ki.

Az U15 rangadót játszott a felcsútiak ellen, hiszen a találkozó előtt mindkét csapat azonos pontszámmal állt a második és a harmadik helyen. A 11. percben szerezték meg a vezetést a debreceniek Farkas Tamás góljával, majd a szünet előtt egyenlítettek a vendégek. A második félidőben Kiss Balázs révén visszaszereztük a vezetést, majd a hajrában Farkas Tamás ismét eredményesnek bizonyult, így 3-1-re nyerte a DLA a rendkívül fontos találkozót. Németi János együttese minden dicséretet megérdemel, mert jobban futballozott ellenfelénél, és akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna.

Sajnos az U17 és az U16 vendégszereplése az MTK-nál már nem sikerült ilyen jól. Az idősebb korosztályban vezetést szereztek büntetőből, és ezt az előnyt a szünetig sikerült megtartani. A második félidőben a védelmi megingásokat kihasználta az ellenfél, és három gólt szerezve előnyre tett szert. A hajrában sikerült szorossá tenni a mérkőzést, sőt az egyenlítésre is megvoltak a lehetőségek, de minden kimaradt.

A fiatalabb csapat nagyon rosszul kezdte a találkozót, hét perc alatt háromszor is betalált az ellenfél, de sikerült gyorsan szépíteni, és ezt követően már jobban futballoztak. A szünet után azonban az újabb hibák miatt jelentős előnyre tett szert az MTK, amely végül 6-2-re megnyerte a mérkőzést.


A tények

U19

DVSC-DLA – Puskás Akadémia 1–0 (1-0)

DLA: Kovács Péter – Hevesi Kristóf, Bencze Zoltán (Lakatos Norbert, 86.), Soltész János, Mezei Balázs – Gálfi Norbert (Molnár Máté, 46.),Nikitscher Tamás, Krajcsó Krisztián, Szutor Tibor – Bárány Donát (Kóródi Nándor 78.), Zsóri Dániel (Mester Máté, 92.)

Gól: Bárány Donát

U15

DVSC-DLA – Puskás Akadémia 3–1 (1-1)

DLA: Ecsegi Zsolt - Baranyai Nimród, Kuszkó Dominik, Perevuznik Makszim, Pinte Krisztián - Réti János (Sándor Krisztián, 49.), Bernád Szabolcs, Farkas Tamás (Sándor Attila, 80.) - Sustyák Bálint (Cservák Péter, 46.), Kiss Balázs (Mucsányi Levente, 80.), Zahuczky Botond (Tóth Ákos, 80.)

Gól: Farkas Tamás 2, Kiss Balázs

U17

MTK – DVSC-DLA 3-2 (0-1)

DLA: Acsádi Bence – Kovács Róbert, Virágos Tibor, Szabó Kornél, Bene Ádám – Sitku László (Gyönyörű Gergő 59.), Szabó Árpád, Baráth Péter, Sárosi Norbert (Barna Viktor 65.), Pintér Ádám – Kiss Bence (Sármány Kristóf 59.)

Gól: Pintér Ádám, Sármány Kristóf

U16

MTK – DVSC-DLA 6-2 (3-1)

DLA: Csordás Dávid – Justyák Márk, Csáki Dávid, Gellén Balázs, Csige Zsolt (Kundrák Milán 67.) – Maruscsák Jan (Sápi Domán 72.), Mező Péter, Bényei Ágoston (Balla Mátyás 72.), Talpalló Norbert (Figeczki Ágoston 72.), Fűzfői Márk – Girdán Levente (Lakatos Péter 46.)

Gól: Talpalló Norbert, Csáki Dávid

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!