Sport

2018.03.05. 14:24

„Csak csontvázak juthatnak át a csapatrészek között”

Balmazújváros - Póti Krisztián szerint meg kell becsülniük minden pontot, mert mindegyik nagyon értékes lehet.

Balmazújváros - Póti Krisztián szerint meg kell becsülniük minden pontot, mert mindegyik nagyon értékes lehet.

A várakozásoknak megfelelően szoros, olykor szikrázóan kemény mérkőzést vívott egymással szombat este a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő és a Paksi FC a bajnokság 21. fordulójában. A találkozó végül 0–0-s döntetlent hozott, amellyel talán egyik gárda sem volt nagyon elégedetlen, ez tűnt ki a meccs végi edzői értékelésekből is.

Hatékony a védelem

Egyetért ezzel a véleménnyel Póti Krisztián, az újvárosiak középhátvédje is. – A védekezésünkkel mostanság nincs gond, ezt mutatja a végeredmény, illetve az is, hogy az utóbbi három találkozónkon, a DVSC, a Győr és a paksiak ellen sem kaptunk gólt – fogalmazott a Naplónak a futballista. – Sajnos, szombaton a védekezésből nem tudtunk olyan hatékonyan átmenni támadásba, mint mondjuk egy hete a Loki ellen, ezúttal nem tudtunk túl sok helyzetet kialakítani. De úgy vélem, nekünk minden pontot meg kell becsülnünk a bajnokságban. A Paks remek csapat, több éve együtt játszanak, ügyes, jól passzoló társaság. Nehéz ellenük labdát szerezni, olykor nagyon el tudják dugni a játékszert. Amikor pedig mi birtokoltuk a labdát, visszahúzódtak a kapujuk elé és a biztonságra törekedtek – mondta a védő.

Annak ellenére, hogy nem sikerült betalálniuk a hazaiaknak, kiválóan kezdték a tavaszt: továbbjutottak a kupában, és az első két fordulóban négy pontot gyűjtöttek.

Természetesen hat pont megszerzésére törekedtünk, mert mindig győzelemre játszunk, ebből lett négy egység, az sem rossz. Igaz, úgy gondoltuk, talán itthon a Paks ellen több esélyünk van nyerni, mint Debrecenben, de persze nem bánjuk, hogy így alakult."

– Ha a tavalyi utolsó NB I-es meccsünket, a Mezőkövesd ellenit is idevesszük, akkor három bajnoki találkozón nem kaptunk gólt zsinórban, ez azt jelenti, hogy a védelem stabil. Bízom benne, hogy a támadások terén tudunk még ennél is jobbak lenni! – reménykedett Póti.

A Fradihoz utaznak

A narancssárga-feketék szombaton a bajnokesélyes Ferencváros pályáján lépnek fel. Miben bízhat egy ilyen összecsapás előtt az újonc?

Úgy vélem, hogy a csapategységünk a fő fegyverünk, mindenki teljes erőbedobással harcol a klubért és a társaiért. Fegyelmezetten és szervezetten kell futballoznunk, ahogy mondani szoktuk egymás között: a sorok között maximum csak csontvázak juthatnak át, mert nem adjuk olcsón a bőrünket."

– A Fradi a meccs esélyese, de mi a Groupamában is a győzelem szándékával futunk ki a gyepre. A múlt fordulóban a DVTK megmutatta, hogy a zöld-fehérek sem verhetetlenek, és az őszi, balmazújvárosi találkozásunkkor sem vallottunk szégyent, a 3–2-es vereségünk ellenére. Minden mérkőzés „háború” számunkra, mert nagyon szeretnénk elérni célunkat, a bentmaradást.

TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!